Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Ακρίβεια και αβεβαιότητα

Νέος κατώτατος μισθός από σήμερα, 1η Απριλίου -κατ’ εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων- ο οποίος υπολογίζεται πως επηρεάζει περίπου 650.000 με 700.000 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.
Μία αύξηση σαφώς “χρήσιμη” στους εργαζομένους οι οποίοι -όπως και όλη η κοινωνία- παλεύουν” για να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.
Χθες, είδαν στους λογαριασμούς τους χιλιάδες συνταξιούχοι το έκτακτο επίδομα λόγω προσωπικής διαφοράς, ενώ ένα σωρό άλλα επιδόματα, κουπόνια κ.λπ. που κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί και δοθεί σε ευάλωτα νοικοκυριά (σε εκκρεμότητα παραμένει το πρόσφατο εξαγγελθέν επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών) “ανακουφίζουν” κάπως τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.
Με τις τιμές των τροφίμων και άλλων αγαθών να… τραβούν την ανηφόρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πλέον επιλέγουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους για δαπάνες ενέργειας και ειδών σουπερμάρκετ και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τράπεζες ή να επαναπροσδιορίζουν τις αποφάσεις τους για αγορές ακόμα και επενδύσεις
Η ακρίβεια “ροκανίζει” τα εισοδήματα όλων. Και μπορεί η κυβέρνηση να είναι αισιόδοξη για το “αύριο” όμως οι εποχές είναι “δύσκολες” και κανείς δεν μπορεί να “σβήσει” την αβεβαιότητα που νοιώθει η κοινωνία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα