Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Ακρίβεια και επιδόματα

Η αλήθεια είναι πικρή: Το κύμα της ακρίβειας και των συνεχών ανατιμήσεων σε είδη διατροφής και υπηρεσίες δύσκολα ως φαίνεται θα… κοπάσει. Και ευτυχώς, για κάποιους που έχουν… τα επιδόματα και τις έκτακτες κυβερνητικές ενισχύσεις για να “τα βγάλουν πέρα”.
Fuel pass Ι και fuel pass ΙΙ για την βενζίνη, επιδότηση των υψηλών τιμών ηλεκτρικού ρεύματος, επιδότηση των τιμών φυσικού αερίου, επίδομα θέρμανσης, επιδότηση των 60 εκατ. ευρώ στους αγρότες για την προμήθεια λιπασμάτων, έκτακτη ενίσχυση για χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες, τα 600 ευρώ έκτακτη ενίσχυση προς τους αστυνομικούς και τους εργαζόμενους στο Λιμενικό Σώμα, μπήκαν στη ζωή μας “για τα καλά” και μαζί με άλλα μέτρα στήριξης που κατά καιρούς ανακοινώνει η κυβέρνηση, έρχονται ως “ασπιρίνες” για να κατευνάσουν τον “πονοκέφαλο” που δημιουργούν οι ένα σωρό οικονομικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων.
Χθες, ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου, που δείχνει νέο ράλι ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα (πάνω από 20% η άνοδος σε γαλακτοκομικά και έλαια – ακρίβεια και στο ψωμί, τα κρέατα και τα λαχανικά).
Εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση ετοίμασε τα εορταστικά καλάθια, για να σώσουν κάπως την κατάσταση.
Μετά όμως, τι γίνεται;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα