Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Ακρίβεια και απογοήτευση

Απογοήτευση έχει φέρει η παρατεταμένη ακρίβεια στην κοινωνία, καθώς βλέπει να διαψεύδονται οι ελπίδες της για μείωση των τιμών στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και στα προϊόντα ενέργειας.

Οι συνεχείς ανατιμήσεις κυρίως στα γαλακτοκομικά, το λάδι, το ψωμί και τα κρέατα, “γονατίζουν” τους καταναλωτές, ο δε συνδυασμός με τις αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας ανεβάζουν το οικονομικό κόστος και το κάνουν δυσβάσταχτο για τα πορτοφόλια τους.
Αποτέλεσμα, τόσο ο πληθωρισμός όσο και η ενεργειακή κρίση να έχουν αφήσει το βαθύ αποτύπωμά τους στην καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων, οι οποίοι όπως αποδεικνύουν και οι έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πλέον στρέφονται σε φθηνότερες και λιγότερες αγορές, ακυρώνουν αγορές και περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.
Οι προσδοκίες ότι…. κάτι σύντομα θα αλλάξει μετριάζονται, αφού εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τιμές όλο και… τραβούν την ανηφόρα.
Το κύμα ακρίβειας δείχνει ολοένα πιο πολύ το πιο σκληρό του πρόσωπο. Και τα λογής – λογής “κουπόνια” μπορεί να βοηθούν την κοινωνία, σίγουρα όμως δεν λύνουν το πρόβλημα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα