Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ακούει η ΕΡΤ;

Για μια ακόμη χρονιά, παρά τα κατά καιρούς σχόλια, η ΕΡΤ αφήνει -μέχρι τώρα- την Κρήτη εκτός του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου που περιλαμβάνει τα δορυφορικά κανάλια BBC, DW, TV-5. ΡΙΚ. Το μπουκέτο αυτό έχει εγκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας και επιτρέπει στους τηλεθεατές να βλέπουν ελεύθερα τα συγκεκριμένα κανάλια. Κανονικά, εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχει εγκατασταθεί και στα Κέντρα Εκπομπής στα Χανιά και στην υπόλοιπη Κρήτη καθώς στο νησί οι μόνιμοι κάτοικοι που προέρχονται από το εξωτερικό δεν είναι λίγοι. Και δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να τοποθετήσουν δορυφορικό πιάτο για αυτά τα κανάλια. Αντίθετα, όλοι πληρώνουμε για την ΕΡΤ ισότιμα μέσω της ΔΕΗ αλλά η ΕΡΤ δεν παρέχει προς όλους όλα της τα προγράμματα. Αυτό ισχύει και με την αναμετάδοση του ραδιοφωνικού σταθμού Kosmos ο οποίος προσωρινά μεταδιδόταν στη συχνότητα 104 αλλά… χάλασε ο αναμεταδότης και σταμάτησε από πέρυσι η αναμετάδοση. Ακούει η ΕΡΤ;

1 Comment

  1. Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ… Η ίδια η ΕΡΑ Χανίων 100.6 FM έχει αθλιότατο ήχο, που όχι απλά αποτρέπει τον ακροατή από το να ακούσει για αρκετή ώρα το ραδιοσταθμό, αλλά κάνει την ακρόαση σχεδόν αδύνατη. Ο ήχος ακούγεται συνεχώς σαν καζάνι που βράζει, υπερδιαμορφωμένος ή υποδιαμορφωμένος, ποτέ όμως στα επίπεδα που πρέπει, η στερεοφωνία ανοιγοκλείνει, οι πληροφορίες RDS αγνοούνται.
    Για να μη γίνει λόγος για τα ραδιοφωνικά προγράμματα που εκπέμπουν από τη Σκλόκα Ακρωτηρίου… Η πλειοψηφία έχει μέτρια ισχύ, ενώ όλα έχουν μέτριο ήχο, χωρίς στερεοφωνία και εννοείται χωρίς RDS. Αφημένα στο έλεος του καιρού και του χρόνου, μπήκαν οι πομποί πριν χρόνια και δεν έχει γίνει συντήρηση ούτε στα μηχανήματα, ούτε στις κεραίες, ούτε στον λοιπό εξοπλισμό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες