Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

ΑΚΗΣ ΡΟΜΑΣ: Η δύναμη της θέλησης

«Oποιος ανοίγει ένα βιβλίο, αφήνει το τιμόνι της ζωής του στο συγγραφέα»
Μέγας Βασίλειος

Το βιβλίο «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ» έλαβα από τον εκλεκτό φίλο και συνάδελφο Παναγιώτη Ι. Μαυρομάτη, μαζί με συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια της συζύγου μου.
«Η δύναμη της θέλησης» είναι τεράστια. Είναι και δικό μου πιστεύω με τις φράσεις: θέλω ίσον δύναμαι, θέλω ίσον μπορώ. Το διαβάζω. Με αιχμαλωτίζει! Ο συγγραφέας κινείται με τόλμη και πάθος για τις ανώτερες αξίες, πιστεύει ότι το μεγαλύτερο δώρο στον άνθρωπο είναι η ικανότητά του να βλαστήσει και να ανθίσει, αντί απλώς να γεννιέται και να αναπαράγεται. Η θεωρία μαγεύει, αλλά η πράξη είναι επίμονη και ταιριάζει μόνο σε όσους θέλουν να φτάσουν στο τέλος. Ως θέληση ορίζεται η ψυχική ενέργεια που επιτρέπει στο άτομο να βάζει στόχους και να αποφασίζει να τους πραγματοποιεί. Όπου υπάρχει ένα θέλω, εκεί υπάρχει και ένας δρόμος. Η δύναμη της θέλησης είναι ο φάρος που φωτίζει τον δρόμο που οδηγεί στην πρόοδο. Η ζωή είναι μαγική και η δύναμη της θέλησης είναι να κάνεις ό,τι χρειάζεσαι στη ζωή. Η ζωή του καθένα αξίζει ένα κόσμο. Τα όνειρα που βγαίνουν αληθινά εκφράζονται με λόγια που μας συνδέουν με τη θεϊκή μας ουσία και τις ανώτερες αξίες, την πίστη, την αγάπη, την ευλάβεια, την ευγένεια, την αλληλεγγύη.
Ο Καζαντζάκης στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο» συναντά έναν υπεραιωνόβιο γέροντα σε ένα χωριό της Κρήτης και τον ρωτά:
-Τι είναι η ζωή, παππού;
-Ένα ποτήρι νερό, παιδί μου.
-Και διψάς ακόμα;
-Ανάθεμά τον που ξεδίψασε!!!
Αλήθεια. Πόσο μεγάλο δίκιο είχε ο παππούς!!!
Το βιβλίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Περισσότερο όμως ενδιαφέρον είναι για νέους, μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Είναι ένα βιβλίο γεμάτο δυνάμεις που χρειάζονται όλοι, για να πάρουν μαθήματα ζωής. Όσοι έχουν ξεκάθαρους στόχους και όνειρα και αναζητούν δυνάμεις και ενίσχυση. Όσοι λένε θέλω περισσότερα από τη ζωή, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω στόχους, αλλά μου βγαίνουν πολύ μακριά. Τα βρίσκω σκούρα να μείνω συγκεντρωμένος σε κάτι και πάντα αναβάλλω. Παραθέτει πολλά παραδείγματα της ζωής, επηρεάζει θετικά τον αναγνώστη για να βρει τον προσανατολισμό του, να αναλάβει τις ευθύνες της ύπαρξής του, της ζωής του.
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας Άκης Ρόμας προσφέρει το κλειδί για την επιτυχία στις προσπάθειες, τις ευχές και τις προσδοκίες μας. Η διαφορά του σε σχέση με άλλα, καθώς και η πιο σημαντική συμβολή προς τους αναγνώστες, είναι ότι περνάει από τα λόγια στην πράξη. Η προσπάθεια είναι το λίπασμα που κάνει τις ιδέες να ανθίζουν.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα, ο οποίος είχε μια λαμπρή πορεία και προσφορά στην Εκπαίδευση. Ο συγγραφέας μετά τη συνταξιοδότησή του ειδικεύεται σε θέματα ποιότητας ζωής, προσωπικής εξέλιξης και ευημερίας. Καρπός της ειδίκευσής του αυτής, πιστεύω, είναι και το νέο του βιβλίο, γεμάτο με δυνάμεις. Έχει εκδώσει άλλα δύο βιβλία για παιδιά: «Ο Μικρός Συγγραφέας», «Ο Μικρός Ήρωας».
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός.
Τον ευχαριστώ για την αποστολή του με την υπενθύμιση για τα όμορφα σχολικά χρόνια που περάσαμε μαζί στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και τη  βοήθεια που μου πρόσφερε τις δύσκολες μέρες της ζωής μου.
Του εύχομαι να έχει υγεία, να χαρίσει και άλλους καρπούς της ειδίκευσής του, σημαντική προσφορά στην εκπαίδευση.
Να τον χαίρεται και να τον καμαρώνει η μητέρα του και συναδέλφισσα κ. Βάσω, οι δικοί του, οι φίλοι του και η κοινωνία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα