Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ακαδημία ελιάς “Terra Creta”

Την Τετάρτη (14/02) στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, η  τελετή έναρξης του 2ου Κύκλου Εκπαιδεύσεων της «Ακαδημίας Ελιάς Terra Cretaστις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα Χανίων (πρώην ΙΕΛΥΑ) Λεωφόρο Καραμανλή 167, αίθουσα «Νίκος Ψυλλάκης» .

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «στόχος της Ακαδημία Ελιάς Terra Creta είναι η αναβάθμιση της παραγωγής ελιάς μέσω της παροχής θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων στους αγρότες από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα καθώς και με τη χρήση ολοκληρωμένης ψηφιακής παρακολούθησης της καλλιέργειας και συστημάτων γεωργικών προειδοποιήσεων Ευφυούς Γεωργίας.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στη χρήση ορθών γεωργικών πρακτικών που αποσκοπούν στη μείωση του περιβαντολλογικού αποτυπώματος της καλλιέργειας ενώ οι γεωπόνοι της εταιρίας βρίσκονται συνεχώς δίπλα από τους παραγωγούς προκειμένου να προσφέρουν επιτόπου εξατομικευμένες συμβουλές. Η Ακαδημία Ελιάς Terra Creta προσφέρει επιπλέον στα μέλη της – παραγωγούς, Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, παρέχοντάς τους μεταξύ άλλων ελάχιστη εγγυημένη τιμή προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της καλλιέργειας ακόμη και σε δύσκολες χρονιές καθώς και bonus τιμής για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε ενδιαφερόμενους παραγωγούς»

Η Ακαδημία Ελιάς Terra Creta, που αποτελεί μέλος του ομίλου Μέλισσα Κίκιζας, έχει οργανωθεί στα πρότυπα της πολύ επιτυχημένης Ακαδημίας Σίτου Μέλισσα Κίκιζας, που λειτουργεί ήδη από το 2012.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα