Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Αίτημα Ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Αποκορώνου

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με επιστολή του προς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού, αιτήθηκε την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αποκορώνου καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε «ο Δήμαρχος Αποκορώνου στην επιστολή του αναφέρει το γεγονός οτι ο Δήμος Αποκορώνου δέχεται πλήθος επισκεπτών κάθε θερινή περίοδο καθώς αποτελεί έναν κατ’εξοχήν τουριστικό Δήμο, δεύτερο σε δυναμικότητα σε κλίνες της Π.Ε.Χανίων. Ο Δήμος Αποκορώνου διαθέτει 24.000 κλίνες και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού-τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, που μαζί με τους ημερήσιους επισκέπτες ανεβάζουν κατακόρυφα τον ημερήσιο πληθυσμό πάνω από 50.000 μαζί με τους μόνιμους. Εκτός αυτού ακόμα και τους χειμερινούς μήνες η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη καθώς χιλιάδες Ευρωπαίων, κυρίως, πολιτών έχουν προβεί σε αγορά κατοικίας στον Δήμο μας και είτε μένουν μόνιμα είτε την επισκέπτονται πολύ συχνά και για μεγάλα διαστήματα.
Επίσης, η έναρξη μίας ακόμη τουριστικής περιόδου είναι προ των πυλών και συγκεκριμένα οι πρώτες πτήσεις είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι οι τουλάχιστον 4.000.000 επισκέπτες της Π.Ε.Χανίων, χωρίς να υπολογίζουμε αυτών που καταφθάνουν ακτοπλοϊκώς θα πρέπει να τύχουν της ανάλογης αστυνόμευσης και το βάρος πέφτει στα Αστυνομικά Τμήματα υπαίθρου και συγκεκριμένα Α.Τ. Αποκορώνου, Α.Τ. Πλατανιά, Α.Τ. Κισάμου, Α.Τ. Χ. Σφακίων, Α.Τ. Καντάνου / Σελίνου, Υπηρεσίες έδρας και Α΄ Σταθμός Τροχαίας Β.ΟΑ.Κ..
Συγκεκριμένα, το Α.Τ.Αποκορώνου με οργανική δύναμη 34 αστυνομικών έχει παρούσα δύναμη 20 και ως εκ τούτου με δυσκολία ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του. Εξαιρουμένων Διοικητή και Γραμματειακής υποστήριξης, αδειών, ρεπό, σκοπών καταστήματος, Αξιωματικών Υπηρεσίας και απασχόλησης σε αλλότρια καθήκοντα (μεταγωγές,γήπεδα κ.τ.λ.), μόλις τέσσερις (4) αστυνομικοί εναπομένουν για την αστυνόμευση του 24ωρου.
Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου ανάφερε ότι σε κάθε περίπτωση, η συνεχής και εύρυθμη λειτουργία του Α.Τ. Αποκορώνου θα πρέπει απ’ όλους μας να θεωρείται αυτονόητη, καλώντας τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος προστατεύοντας την πλήρη και συνεχή λειτουργία της υπηρεσίας και κατ’επέκταση την διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Εκτος από την ενίσχυση του Αστυνομικου Τμήματος Αποκορωνου καλό θα ηταν να απαιτηθει η επανασυσταση του Αστυνομικου Σταθμου Γεωργιουπολης καθως το Αστυνομικο Τμημα Αποκορωνου αστυνομευει μια τεράστια περιοχη ορεινη κ πεδινη……κ η ύπαρξη του ΑΣ Γεωργιουπολης ισως βοηθησει στην καλύτερη αστυνομευση της περιοχης του Αποκορωνα κ δη του πρωην Δημου Γεωργιουπολης κ του Καβρου που φιλοξενει το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστων που επισκεπτονται τον Δημο Αποκορωνου…..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα