Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

“Αιχμάλωτοι” της γραφειοκρατίας για τη μη επιστρεπτέα της Περιφέρειας

Χαμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας βρίσκονται οι επαγγελματίες που προσπαθούν να εισπράξουν τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή που δίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Ειδικά οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες που δεν έχουν δικά τους οργανωμένα γραφεία για να τους στηρίξουν, αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλη γραφειοκρατία για την έγκριση του φακέλου τους από την “Αναπτυξιακή της Περιφέρειας Κρήτης” αλλά και την ίδια στιγμή τους ζητούνται μια σειρά από έγγραφα από ΔΟΥ, Πρωτοδικείο, ασφαλιστικά ταμεία. Επαγγελματίες περιέγραψαν στα “Χ.Ν.” την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά…

• Στέλνουμε το φάκελο των δικαιολογητικών στην “Αναπτυξιακή της Περιφέρειας” και τον παίρνουν στα χέρια τους να τον εξετάσουν μετά από ένα μήνα – 45 ημέρες. Να δεκτούμε ότι έχουν πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς. Αλλά στον φάκελο υπάρχουν ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, που ειδικά οι δεύτερες έχουν περιθώριο λήξης 1-2 μηνών, με αποτέλεσμα όταν έλθει η ώρα να ελέγξουν το φάκελό μας να μας ζητάνε εκ νέου φορολογική ενημερότητα γιατί αυτή που προσκομίσαμε έχει λήξει αλλά όχι με δική μας ευθύνη!
• Όταν η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και πάλι καθυστερεί καθώς τα δικαιολογητικά τα βλέπει ελεγκτής και στη συνέχεια πιστοποιητής που επί της ουσίας ελέγχει τον ελεγκτή! Υπολογίστε ότι το κάθε στάδιο θέλει ένα μήνα! Έτσι καθυστερούν οι πληρωμές, ενώ όταν υπάρχουν για τον επιχειρηματία οφειλές στην Εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν μπορεί να βγάλει ενημερότητες ηλεκτρονικά πρέπει να κλείσει ραντεβού στην εφορία, στο ασφαλιστικό ταμείο ή στο πρωτοδικείο. Για το ραντεβού πρέπει να στείλεις mail, η ΔΟΥ θα σου απαντήσει σε 15 ημέρες για να βγάλεις νέα ενημερότητα, να την ξαναστείλεις, να την δουν σε ένα μήνα και να σου πουν ότι… έληξε ή πλησιάζει να λήξει και να βγάλεις άλλη πάλι! Απίστευτες καταστάσεις!
• Επικαλούνται φόρτο εργασίας στην “Αναπτυξιακή” και πράγματι υπάρχει αλλά αυτό δεν μπορεί να αφορά ούτε τον μελετητή, ούτε τον επαγγελματία! Από τη στιγμή που ο επιχειρηματίας έκανε ό,τι προβλέπει η νομοθεσία περιμένει να πληρωθεί, αλλά του πετάνε το “μπαλάκι” συνέχεια ζητώντας τα ίδια και τα ίδια δικαιολογητικά.
• Για φάκελο που έχει κατατεθεί στις αρχές Μαΐου, ζητήθηκαν συμπληρωματικά δικαιολογτικά στις αρχές Ιουνίου. Τους ξαναστείλαμε τα δικαιολογητικά μετά από 10 ημέρες και τώρα ενάμιση μήνα μετά το θέμα βρίσκεται ακόμα στον πιστοποιητή, που με τη σειρά του ζητάει νέα βεβαίωση οφειλών!
• Η όλη διαδικασία εκθέτει και την Περιφέρεια αλλά και τα αρμόδια Υπουργεία που διακήρυτταν πως οι πληρωμές από τις Περιφέρειες θα γίνονται άμεσα και γρήγορα.
Έχουν κάποια απάντηση οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Κρήτης;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες