Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Αγορές με μέτρο από τους καταναλωτές στα Χανιά

Σε χαλαρούς ρυθμούς παραμένει η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα των Χανίων με τους καταναλωτές να προχωρούν σε αγορές με… μέτρο και τους εμπόρους να αισιοδοξούν για αύξηση της κίνησης, μία με δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Χθες, το εμπορικό κέντρο των Χανίων πλημμύρισε από κόσμο καθώς ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, τα καφέ γέμισαν αλλά σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα, αρκετοί προχώρησαν σε αγορές αλλά οι περισσότεροι απλώς μπήκαν στα μαγαζιά για να τσεκάρουν τιμές και να ρίξουν διερευνητικές ματιές στα καταναλωτικά αγαθά που τους ενδιαφέρουν. Τα “Χ.Ν.” βρέθηκαν χθες στο εμπορικό κέντρο της πόλης και μίλησαν με κάποιους καταστηματάρχες.

 

Γιάννης

Τζίρος μόνο με καλές καιρικές συνθήκες

« Πιστεύω ότι η αγορά θα ανασάνει τις τελευταίες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Προς το παρόν η κίνηση είναι υποτονική ενώ σήμερα Κυριακή αν και έχει κατέβει πλήθος κόσμου, οι περισσότεροι κάνουν βόλτα, βλέπουν βιτρίνες ή πίνουν το καφέ τους. Αγορές με το σταγονόμετρο. Ελπίζω πάντως να “ζεστάνει” τις επόμενες μέρες η αγορά και μαζί μ΄αυτή και ο καιρός γιατί τώρα τελευταία μας τα χάλασε και έδιωξε τον κόσμο».

 

Πάνος

Στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων

«Η κίνηση είναι υποτονική. Ο κόσμος περιορίζεται μέχρι στιγμής σε έρευνα αγοράς, ενώ έχουμε και κάποιες πωλήσεις,όχι όμως κάτι το εξαιρετικό.Η μειωμένη κίνηση επίσης οφείλεται στο γεγονός ότι το τελαυταίο διάστημα με την βροχή και το πολύ κρύο “φρέναρε” τον καταναλωτή να κατέβει στα καταστήματα. Ευελπιστούμε πάντως ότι τις επόμενες ημερες και με την καταβολή κάποιων επιδομάτων τα πράγματα να γίνουν καλύτερα».Ο κ. Πάνος υπογράμμισε ότι « για μια ακόμα φορά να ζητήσουμε από τον κόσμο να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις. Οι πολυεθνικές μας έχουν κάνει βέβαια αρκετή ζημιά,όμως οι καταναλωτές που ψάχνουν την καλή ποιότητα, τις προσιτές τιμές και την άμεση επαφή με τον επιχειρηματία και το προωπικό του, τότε η λύση είναι μονόδορμος και ονομάζεται τοπικά καταστήματα».

 

Σταύρος

Στοχευμένες αγορές

«Από όταν έχει δημιουργηθεί ο πεζόδρομος εδώ στη οδό Μουσούρων, τα μηνύματα είναι αρκετά ενθαρυντικά, αφού και περισσότερο κόσμο βλέπουμε να κάνει την βόλτα του καθημερινά, ενώ η επισκεψιμότητα των καταστημάτων έχει αυξηθεί. Τα καταστήματα βέβαια θα είχαν σαφώς μεγαλύτερη κίνηση, αλλά σ΄αυτό φταίει καθαρά και μόνο η οικονομική δυπραγία του κόσμου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια προχωρά σε επιλεκτικές αγορές και στα άκρως απαραίτητα, αφού δεν του περισεύουν πολλά για επιπλέον αγορές ή δώρα. Θεωρώ όμως ότι και με αυτή την μίζερη οικονομική κατάσταση του καθενός μας, όλες οι αγορές θα γίνουν μια με δύο ημέρες πριν τα Χριστούγενννα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες