Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Αγωνιστικές Κινήσεις ΠΚ: «Να αθωωθεί ο συμφοιτητής μας»

Την αθώωση του συμφοιτητή τους, γραμματέα του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου και μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΑΑΚ), ζητούν μέσω σχετικής ανακοίνωσης οι Αγωνιστικές Κινήσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης ο οποίος «δικάζεται για δήθεν οπλοκατοχή, καθώς η Ασφάλεια Χανίων βρήκε ένα παλιό φυσίγγι όταν εισέβαλε σπίτι του (27/2/2021) και μάλιστα χωρίς ένταλμα, ενώ την ίδια μέρα προχώρησε και σε προσαγωγές φοιτητών του ΠΚ.

Όπως αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση:

«Η περίοδος που επιλέχθηκε να εισβάλουν σπίτι του, ήταν η περίοδος που οι φοιτητές ήταν στο δρόμο εκφράζοντας την αντίδρασή τους ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Το παραπάνω, ήταν ενταγμένο στις προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους φοιτητές, όπως ήταν η καταστολή της νεολαίας στις πλατείες την περίοδο της καραντίνας αλλά και οι διαλύσεις συγκεντρώσεων με ξύλο και χημικά, πρόστιμα και συλλήψεις.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, καθώς εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο φασιστικοποίησης, με ψηφισμένους νόμους όπως είναι ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και ο νόμος Χατζηδάκη, που βγάζει παράνομες τις απεργίες, καταργεί το 8ωρο και μια σειρά άλλα δικαιώματα. Ενώ ο νόμος Κ-Χ προβλέπει πειθαρχικά και ΟΠΠΙ στις σχολές, με στόχο να φοβίσει τους φοιτητές και να καταστείλει αγώνες. Αγώνες ενάντια στους ψηφισμένους νόμους, τα όρια φοίτησης και τις διαγραφές, την εντατικοποίηση.

Από μεριάς μας, καλούμαστε να σταθούμε πλάι στον συμφοιτητή μας, καθώς στο πρόσωπο του δικάζεται και το δικαίωμά μας για δωρεάν και δημόσια παιδεία, για ένα καλύτερο μέλλον. Οι φοιτητικοί αγώνες που δόθηκαν και δίνονται δεν είναι αποκομμένοι από τους λαϊκούς αγώνες για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Για το λόγο αυτό, το αίτημα να αθωωθεί ο συμφοιτητής μας πρέπει να έχει πλατιά στήριξη από όλη την Χανιώτικη κοινωνία, ώστε να πέσουν οι κατηγορίες. Όσο και αν προσπαθούν να βγάλουν τους αγώνες μας παράνομους, δεν θα τα καταφέρουν, γιατί είναι δίκαιοι.

· Να αθωωθεί ο συμφοιτητής μας, καμία δίωξη φοιτητών του ΠΚ

· Όχι στη φασιστικοποίηση-τρομοκρατία-καταστολή

· Κάτω οι νόμοι Κεραμέως».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα