Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Αγώνες τρεξίματος στα Χανιά

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει αύριο τον 11ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (SAMARIA RUN 2023) και για πρώτη φορά τον Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘ΟΜΑΛΟΣ RUN’ σε μια πανέμορφη μικρότερη βουνίσια διαδρομή μήκους 7 χιλιομέτρων με όμορφές εικόνες και θέα προς το οροπέδιο του Ομαλού και τα δυτικά Λευκά Όρη, με εκκίνηση το Οροπέδιο Ομαλού και τερματισμό στο Ξυλόσκαλο.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «το Samaria Run 2023 θα φιλοξενηθεί, όπως γίνεται κάθε χρόνο, στον Εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα. Η διαδρομή είναι 21,6 km, οπότε ο αγώνας έχει πάρει τον χαρακτήρα του ορεινού ημιμαραθωνίου.
Η διαδρομή του είναι Οροπέδιο Ομαλού (Εκκίνηση) – Μαχί – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου θα γίνει ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στην διαδρομή αυτή σε μονοπάτι και δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.
Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ο 6ος αγώνας δρόμου 7,5 χλμ. της ιστορικής: «ΜΑΧΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ».
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση αφετηρία του αγώνα θα γίνει από την αρχή του φαραγγιού, 2,5 χλμ. από τα Φλώρια ερχόμενοι από Χανιά ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Καντάνου. Θα υπάρχουν 3 σταθμοί με νερό.
΄Οσοι επιθυμούν μπορούν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στην Κάντανο και θα μεταφερθούν στην αφετηρία με λεωφορείο.
΄Οριο συμμετοχών: 400 άτομα. ΄Οριο τερματισμού 1 ώρα και 40 λεπτά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα