Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αγώνες ορεινού τρεξίματος “Σαμαριά” και “Ομαλός Run”

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 τον 11ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (SAMARIA RUN 2023) και για πρώτη φορά τον Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘ΟΜΑΛΟΣ RUN’ σε μια πανέμορφη μικρότερη βουνίσια διαδρομή μήκους 7 χιλιομέτρων με όμορφές εικόνες και θέα προς το οροπέδιο του Ομαλού και τα δυτικά Λευκά Όρη, με εκκίνηση το Οροπέδιο Ομαλού και τερματισμό στο Ξυλόσκαλο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «το Samaria Run 2023 θα φιλοξενηθεί, όπως γίνεται κάθε χρόνο, στον Εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημότητα. Η διαδρομή είναι 21,6 km, οπότε ο αγώνας έχει πάρει τον χαρακτήρα του ορεινού ημιμαραθωνίου. Η διαδρομή του είναι Οροπέδιο Ομαλού (Εκκίνηση) – Μαχί – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου θα γίνει ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στην διαδρομή αυτή σε μονοπάτι και δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.
Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου https://www.eoshanion.gr/samaria-run έχουν αναρτηθεί, η αναλυτική περιγραφή, οι κανόνες, τα έντυπα με την διαδικασία για την δήλωση συμμετοχής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον 11ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος ‘Σαμαριά’ και για τον 1ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘’Ομαλός Run. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 μόνο με την ηλεκτρονική εγγραφή του αθλητή/τριας μέσω της ιστοσελίδας: https://events.eoshanion.gr/el/events.

Οι εθελοντές-μέλη του Συλλόγου θα προσφέρουν υπηρεσίες, όπως κάθε χρόνο, στα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου του Αγώνα, για την ομαλή διεξαγωγή του. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, η Διεύθυνση Δασών Χανίων και η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. υποστηρίζουν για άλλη μία χρονιά την προσπάθεια αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες, κάθε βράδυ από τις 21:00 μ.μ. έως τις 23:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, εκτός από Σαββάτο, Κυριακή και αργίες, τηλ. 28210 44647 begin_of_the_skype_highlightingend_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlightingend_of_the_skype_highlighting, ή και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@eoshanion.gr.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα