Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Αγώνας μέχρις εσχάτων από τις απολυμένες καθαρίστριες

Αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν και να ξανακερδίσουν την εργασία τους δήλωσαν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που σήμερα το πρωί είχαν συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη.

Οι καθαρίστριες επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είμαστε αριθμοί αλλά άνθρωποι με αξιοπρέπεια», ενώ κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης, «να σταματήσουν να σκύβουν το κεφάλι και να βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους για να διαδηλώνουν και να διεκδικούν ό,τι τους αξίζει».
Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι έχουν δεχθεί πολλή λάσπη και ότι είναι ψέμα ότι κοστίζουν περισσότερο από τα ιδιωτικά συνεργεία καθώς ο μισθός τους κυμαίνονταν στα 500 με 600 ευρώ, ενώ κάλεσαν τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει το λάθος που έχει γίνει με την απόλυση των καθαριστριών και να λάβει την πολιτική απόφαση για να γυρίσουν οι γυναίκες στις δουλειές τους.
Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε τις απολυμένες καθαρίστριες «το απόλυτο σύμβολο απέναντι σε αυτή την κοινωνική βαρβαρότητα του μνημονίου» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλληλέγγυος στον αγώνα τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα