Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Αγιολογικόν Λειμωνάριον

Υποδεχόμαστε με χαρά και χαιρετίζουμε από βάθους καρδίας το νέο βιβλίο του πατρός Ιγνατίου Χατζηνικολάου «Αγιολογικόν Λειμωνάριον», 27ο στη σειρά των εκδόσεων των βιβλίων του που το ένα καλύτερο από το άλλο φωταγωγούν όλα την οδόν της πίστεως και διευκολύνουν το διάβα των πιστών προς τον αγιασμό και τη λύτρωση, τον παράδεισο και την αιώνια ζωή.
Μεγάλο το μισθό σας σεβάσμιε και ευλογημένε άνθρωπε του Θεού για το έργο σας αυτό να εκλαϊκεύετε την πίστη μας, να την κάνετε περισσότερον ορατή έως και χειροπιαστή πραγματικότητα, να προσεγγίζετε τη θέα του αθεάτου, την ίδια τη βασιλεία του Θεού και να παροτρύνετε τους πιστούς μας μέσα από όλη αυτή την πληθωρική σας συγγραφή να ερωτεύονται τον «Ωραίο τω κάλλει» και να προσπαθούν να προσεγγίζουν έως και να ταυτίζονται με το μόνο εν αγίοις αναπαυόμενον Σωτήρα και λυτρωτή του κόσμου, τον Κύριον των δυνάμεων, τον παντοδύναμο και αιώνιο λόγο του Θεού, που σαρκώνεται το ανθρώπινο προκειμένου ο άνθρωπος να μπορεί έτσι να ζει εν τη σαρκί αυτού τον αγιασμό και τη θέωση και να νιώθει του Αγίου Παύλου τη δόξα «Χριστώ συνεσταύρομαι, ζω ουκέτι εγώ ζει δε εν εμί ο Χριστός».
Οι αδελφές και οι αδελφοί μας όπως καταγράφονται στο βιβλίο σας Αγιολογικό Λειμωνάριον από την αρχή ως το τέλος θα σας ευγνωμονούν για το ραντεβού γνωριμίας τους με τους αγίους των οποίων φέρουν το όνομα καθώς και με τον χρόνο της ονομαστικής των εορτής, γιατί πρόκειται για ραντεβού και γνωριμία ζωής και σωτηρίας, αγιασμού και χάρης.
Γνωρίζουμε έναν άγιο του οποίου φέρουμε το όνομα σημαίνει κάτι περισσότερο από ένα λυτρωτικό αποκαλυπτικό γεγονός γιατί ο δεσμός και η σχέση με το όνομα του αγίου είναι δεσμός και σχέση ύπαρξης και ζωής.
Το όνομα εκφράζει το πρόσωπο και το πρόσωπο στη συνέχεια εκφράζει την ύπαρξη.
Χρησιμοποιώντας το όνομα του αγίου ως δυνατότητα έκφρασης του δικού τους προσώπου σημαίνει ταυτόχρονα ότι με το πρόσωπο του αγίου εκφράζεται όχι μόνον η ύπαρξη του ίδιου του αγίου αλλά και η δική τους ύπαρξη και ζωή.
Έχουμε κοινό παρονομαστή καθεμιά και καθένας από μας με έναν άγιο άρα έχουμε κοινή πορεία, κοινό παρόν και κοινό και βέβαιο μέλλον.
Φίλτατε και αγαπημένε από πολλών ετών πατέρα Ιγνάτιε,
Είναι πράγματι πολύ ευλογημένο το συγγραφικό σας έργο, αποκαλυπτικό και λυτρωτικό, αγιαστικό και σωστικό, αναγκαίο, ψυχοπλαστικό και ηθικολογικό.
Προσεγγίζει το θείο με το ανθρώπινο, κοντεύει την απόσταση γης και ουρανού και καθιστά τη ζωή «ασφαλή και βεβαίαν», με δύσκολο κατά μερικές φορές παρόν, αλλά πάντοτε με αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον.
Ευχή πάντων ημών των περί την Αγίαν Ιερουσαλήμ σχολαζόντων είναι να συνεχίσετε αυτό που κάνετε ασταμάτητα, αδιάκοπα, προφορικά και γραπτά να αποκαλύπτετε τα μυστήρια της βασιλείας του Θεού.
Ευχή επίσης «εξ’ όλης της καρδίας και εξ’ όλης της διανοίας και εξ’ όλης της ισχύος μας» είναι ο Θεός να ευλογεί το πρόσωπο και τη ζωή σας σε πολλά και ευλογημένα έτη ή καλύτερα «πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός τον ευλαβέστατον, πολυγραφότατον και διακεκριμένον αρχιμανδρίτην π. Ιγνάτιον Χατζηνικολάου, πιστό και τίμιον οικονόμον της εκκλησίας και του λαού του Θεού».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα