Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Αύξηση της νεανικής παραβατικότητας

Αύξηση της νεανικής παραβατικότητας καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ στα Χανιά οι περιπτώσεις που έφτασαν στα δικαστήρια ανηλίκων μέσα στο 2014 ανέρχονται σε 4 κακουργήματα, που αφορούσαν σε βιασμό, ληστεία και παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, και 145 πλημμελήματα, η πλειονότητα των οποίων σχετίζονταν με παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κλοπές και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Στο μεταξύ, τέλη Δεκεμβρίου πρόκειται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για την ενδοσχολική βία αλλά και οι παρεμβάσεις των περιφερειακών Παρατηρητηρίων κατά της Βίας στα οποία συμμετέχουν άνθρωποι της εκπαίδευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό να περιοριστούν τα φαινόμενα της νεανικής παραβατικότητας.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στην εσπερίδα για τα δικαιώματα του παιδιού που συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη, η Αντιπεριφέρεια Χανίων με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Παρατηρητήριο κατά της Βίας, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων και τη Διεθνή Αμνηστία.
Κατά την ημερίδα παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, στοιχεία για τη νεανική παραβατικότητα στα Χανιά, ενώ έγινε αναφορά στις δράσεις και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν μέσα από το Παρατηρητήριο κατά της Βίας.
Στο επίκεντρο της εσπερίδας βρέθηκαν ακόμα τα δικαιώματα των παιδιών και ειδικά των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση, η προστασία των παιδιών ως καταναλωτές αλλά και τα δικαιώματα των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο και τις εφαρμογές του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες