Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Αυξημένες οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό στο Λασίθι

Στο Λασίθι Κρήτης, δόθηκαν οι περισσότερες συμπληρωματικές άδειες για εποχικούς εργάτες γης, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης καθώς οι ανάγκες της παραγωγής σε εργατικό δυναμικό είναι αυξημένες.

Αυτό προκύπτει από την τροποποίηση της ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αφορά στον «Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2017 και 2018» και η τροποποίηση συμπληρώνει τον ανώτατο αριθμό αδειών διαμονής για εργασία στην Κρήτη, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Ο αριθμός των αδειών που είχαν καθοριστεί, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δυσανάλογα μικρός για τις ανάγκες της Κρήτης: «Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μετά από εισήγηση της Περιφέρειας, οι εποχικοί εργάτες γης για το Λασίθι, έφταναν μόλις στους 50 όπως και οι εργάτες με εξαρτημένη εργασία. Ο συνολικός αριθμός εργατών ήταν 150. Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ στον ανώτατο αριθμό αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για το Λασίθι προστίθενται άλλες 897 άδειες, φτάνοντας τελικά τις 1.047».

«Πρόκειται για δίκαιο αίτημα των αγροτών στο να μπορούν να απασχολούν νόμιμα τους ξένους εργάτες γης που τόσο πολύ χρειάζονταν. Το αίτημα αρχικά βρήκε πολύ περισσότερα εμπόδια απ’ όσα μπορούσε κανείς να περιμένει, και χρειάστηκαν συστηματικές και επίμονες προσπάθειες τόσο των βουλευτών όσο και των οργανώσεων των αγροτών για να μπορέσει να ικανοποιηθεί. Ολοκληρώνεται έτσι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για τον εξορθολογισμό των εργασιακών σχέσεων στην αγροτική παραγωγή, ώστε και οι εργάτες γης να ασφαλίζονται και να μην βιώνουν το φόβο και τις απειλές της σύλληψης και της απέλασης αλλά και οι παραγωγοί να μπορούν να τους απασχολούν νόμιμα και να δικαιολογούν τα έξοδα καλλιέργειας» καταλήγει η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα