Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

“Αυτοκράτορες του Βυζαντίου”

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γερασίμου στα Νεροκούρου παρουσιάστηκε το δωδέκατο κατά σειρά βιβλίο με συγγραφέα τον παλιό Κοινοτάρχη Νεροκούρου Γιάννη Φατσέα, έχοντας τίτλο: “Αυτοκράτορες του Βυζαντίου: Οι Aριστοι και οι Μηδαμηνοί”. Το “παρών” έδωσαν άνθρωποι της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και κληρικοί.
Για το βιβλίο αναφέρθηκαν ως ομιλητές η πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών κα Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη, η φιλόλογος καθηγήτρια κα Μαρία Μαράκη και ο ε.α. αντιπτέραρχος κ. Εμμανουήλ Κελαϊδής
«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή  παρουσιάζουμε το 12ο βιβλίο του μπάρμπα Γιάννη Φατσέα, του δικού μας Μακρυγιάννη, του ανθρώπου που κάθε χρόνο με πολύ μεγάλη αγάπη παρουσιάζει κι ένα βιβλίο έχοντας την υποστήριξη της οικογένειάς του και όλου του χωριού. Ο κ. Φατσέας υπηρέτησε και την αυτοδιοίκηση 20 ολόκληρα χρόνια, είναι αγαπητός από όλους και είναι άξιος συγχαρητηρίων διότι ενώ είναι άνθρωπος των γραμμάτων, δεν έχει σπουδάσει όπως άλλωστε δηλώνει και ο ίδιος», τόνισε η κα Στέλλα Γκοζάνη Χαριτάκη.
Ο κ. Κελαϊδής σημείωσε ότι «είναι τιμή μου που με επέλεξε να μιλήσω κι εγώ για το βιβλίο του ο κ. Φατσέας το οποίο αφορά όλη την περίοδο της Μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας πέραν των χιλίων ετών…».
Από την πλευρά της η κα Μαρία Μαράκη τόνισε: «Πρόκειται για ένα πνευματικό πόνημα 2.110 στίχων το οποίο αναφέρεται στους Αυτοκράτορες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και είναι μια σπουδαία δουλειά. Ο Γιάννης Φατσέας  πιστός στην παράδοση του τόπου με αυτή του την προσπάθεια έρχεται να την εμπλουτίσει για μια ακόμη φορά».
Για το νέο του βιβλίο ο συγγραφέας κ. Φατσέας δήλωσε στα «Χ.ν.» ότι «πρόκειται για το δωδέκατο κατά σειρά βιβλίο μου και εκκρεμούν άλλα δύο. Γράμματα δεν έμαθα γιατί γεννήθηκα το 1933 και το ’40 που πήγα στο σχολείο, δυστυχώς επιστρατεύθηκε γιατί είχε κηρυχθεί ο πόλεμος και τα γράμματα τα μαθαίναμε σε μια ελιά από κάτω. Με την αυτοδιοίκηση τυχαία ασχολήθηκα πριν από 40 χρόνια και ενώ ο συνδυασμός μου δεν εκλέχτηκε εγώ ήρθα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Μεταγενέστερα έγινα πρόεδρος και από τη θέση του προέδρου υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση στον τόπο που γεννήθηκα 20 χρόνια. Στα χρόνια αυτά έγραφα σε πολλές εφημερίδες ενώ είμαι αγράμματος σχεδόν διάφορα ιστορικά και θρησκευτικά  θέματα. Μια μέρα αποφάσισα να γράψω και ένα βιβλίο για το χωριό μου το οποίο είχε τίτλο: “Νεροκούρου παλιές αναμνήσεις”, με φωτογραφίες παλιών ανθρώπων της εποχής εκείνης και από τότε αξιώθηκα να βγάλω πολλά ακόμη με το σημερινό, όπως προανέφερα να είναι το δωδέκατο κατά σειρά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα