Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Αφιέρωμα στους αγώνες των Κρητών κατά την Επανάσταση του 1821

Η Ιερά Μητρόπολις Κισσάμου & Σελίνου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κισσάμου, τον Δήμο Πλατανιά και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης διοργανώνουν μεγάλο αφιέρωμα στους αγώνες των Κρητών κατά την Επανάσταση του 1821.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η Εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, το Σάββατο, 25η Μαρτίου και ώρα 19.00 μμ., ως ακολούθως:
Ο διδάσκων στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ιστορικός κ.Σκαλιδάκης Ιωάννης θα παρουσιάσει το χρονικό των συγκρούσεων στην Κρήτη από 1821 έως και το 1830. Ο Σύλλογος Ριζιτών “Η Κίσαμος” θα αποδώσει Ριζίτικα της Επανάστασης. Η εκδήλωση θα διανθιστεί από την χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Ι. Μ. Κισάμου & Σελίνου, η οποία θα παρουσιάσει Θούρια από τη συλλογή του Παύλου Βλαστού, σπουδαίου Ιεροψάλτη και Λαογράφου. Την Χορωδία συνοδεύει τετραμελής ορχήστρας υπό την Δ/νση του Γεώργιου Χαχλάκη, ενώ εκτός του Μουσικού μέρους θα υπάρξει και  σχετική Αφήγηση για το έργο. Συντονίζει ο Δρ. Κων/νος Ζορμπάς, Γεν. Δ/ντης της ΟΑΚ. Σας προσκαλούμε όλους να τιμήσουμε τους Κρήτες Αγωνιστές»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα