Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Αφετηρίες

Οι βάνδαλοι… ξαναχτύπησαν!
Με αποτροπιασμό και οργή την Τρίτη το πρωί, αντικρίσαμε, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, σπασμένα τζάμια και πέτρες σε αίθουσα του Νηπιαγωγείου Νεροκούρου, σε μια προσπάθεια των «βανδάλων», να δημιουργήσουν για άλλη μια φορά εντυπώσεις!
Σε μια εποχή όπου τα προβλήματα του κόσμου έχουν πολλαπλασιαστεί, υπάρχει κατήφεια και ο σκεπτικισμός, οργή και αγανάκτηση από μεγάλη μερίδα του κόσμου, κάποιοι, γνωστοί, άγνωστοι θέλοντας για άλλη μια φορά να βγάλουν τα άρρωστα απωθημένα τους, να ικανοποιήσουν τη  νοσηρή φαντασία  τους, να βρουν τρόπους να ισορροπήσουν μέσα τους, κατέληξαν να σπάνε τζάμια του Σχολείου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη!
Μια πράξη, χυδαία, θρασύδειλη, ξεπερασμένη αντίδραση, μουλωχτή και απαίσια, με χαρακτηριστικά ατόμων που αυτοϊκανοποιούνται με το να σπάνε τζάμια, λάμπες ηλεκτροφωτισμού, να βωμολοχούν στις επιφάνειες των τοίχων με ό,τι απεχθέστερο λεξιλόγιο υπάρχει στα φτωχά ελληνικά τους! Κάθε τέτοια κίνηση δηλώνει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανύπαρκτη οικογένεια, υπόβαθρο μειωμένης νοημοσύνης και κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση από την κοινωνία των πολλών!
Λυπάμαι πραγματικά για αυτά τα άτομα που συχνά επισκέπτονται το Σχολείο και το Μουσείο Σχολικής Ζωής με απεχθή, προκλητικό και καταδικαστέο τρόπο! Λυπάμαι που δεν έχουν την αίσθηση του ωραίου και του μέτρου, της αισθητικής και της κουλτούρας ενός πολιτισμένου ανθρώπου! Γι’ αυτό θα μείνουν πάντα ανένταχτα και επικίνδυνα άτομα κι όχι σύνολο ή ομάδα που διεκδικεί μέσα σ’ αυτή τη μίζερη εποχή μας τα θέλω της, προτάσσοντας δίκαια αιτήματα και διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο! Αραγε, είναι σημεία των καιρών κάποιοι παριστάνοντας τους ανόητους να θέλουν με αυτό τον τρόπο να απαλλαγούν από τα ζωώδη ένστικτά τους, τη χαώδη κοινωνική διαταραχή και τα  πολλαπλάσια κόμπλεξ τους; Αν η κοινωνία μας, σήμερα, πάσχει από  αξίες, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στάση της σε ένα πιο αυστηρό πλαίσιο, όπου οι παραβάτες και οι ψεύτικοι μάγκες θα ακούν τις χαρούμενες φωνές των μαθητών μας πίσω από τα κάγκελα των φυλακών!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες