Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Αδιαφορίας συνέχεια για τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Χανίων

■ Ακατάλληλες τάξεις και ζητήµατα ασφαλείας

Αδιαφορίας… συνέχεια για τους µαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Γυµνασίου Χανίων καθώς στο κοντινό µέλλον δεν διαφαίνεται ενδεχόµενο επίλυσης των σοβαρών προβληµάτων παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της δηµοτικής Aρχής Σηµανδηράκη.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη υποψηφίων όλων των δηµοτικών παρατάξεων στο χώρο του σχολείου έγινε ενηµέρωση για την κατάσταση του υπάρχοντος κτηρίου ενώ υπήρξε αναλυτική συζήτηση -χωρίς να λείπουν οι εντάσεις ανάµεσα στους υποψηφίους- για τα ζητήµατα που αφορούν τους µαθητές.
Οι υποψήφιοι περιηγήθηκαν τις σχολικές αίθουσες, διαπίστωσαν ότι µαθήµατα γίνονται σε διαδρόµους και ακατάλληλες τάξεις ενώ επισηµάνθηκαν τα ζητήµατα ασφαλείας που προκύπτουν σε περίπτωση έκτακτου συµβάντος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά καλεί τους πολίτες να εμπιστευθούν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Τα κτηριακά προβλήµατα έχουν κοινοποιηθεί έξι χρόνια πριν, πέντε χρόνια πριν, κάθε χρόνο» δήλωσε ο κ. Θρασύβουλος Κοτσιφάκης πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων του Σχολείου. Ο ίδιος εξήγησε πως παρά τις κατά καιρούς οχλήσεις του Συλλόγου προς το ∆ήµο για το κυκλοφοριακό γύρω από το σχολείο, ένα θέµα που άπτεται της ασφάλειας των µαθητών κατά την προσέλευση και την αποµάκρυνση τους, «δεν έχει γίνει τίποτα, καµία ρύθµιση πέρα από ένα ξεµπάζωµα στην απέναντι πλευρά του δρόµου και µια αλλαγή της στάσης».
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις µαθητών του σχολείου που περιέγραψαν τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν καθηµερινά, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. ∆ιοµήδης Μπατάκης µέλος του ∆.Σ. του Συλλόγου Γονέων. «Το σχολείο µας ήταν ένα από τα 8 σχολεία που είχαν ενταχθεί στα Σ∆ΙΤ, τον Αύγουστο του 2020 µας ενηµερώνουν γονείς ότι απεντάχτηκε», είπε συµπληρώνοντας πως η τελευταία ενηµέρωση από το ∆ήµο ήταν ότι παραχωρήθηκε ένας χώρος 20 στρ. από το Πολυτεχνείο Κρήτης για να γίνει εκεί το νέο κτήριο.
Ακολούθως ο διευθυντής του σχολείου κ. Ανδρεδάκης εξήγησε πως είναι θετικό ότι πλέον «έχει γίνει κοινά παραδεκτό ότι θα έπρεπε να γίνει καινούργιο µουσικό σχολείο χθες».
Απαντώντας ο αντιδήµαρχος Παιδείας κ. Αντώνης Βαρδάκης που παραβρέθηκε µαζί µε τον αντιδήµαρχο κ. Μιχάλη Καλογριδάκη ενηµέρωσε για την παραχώρηση των 20 στρ. από το Πολυτεχνείο σε οικόπεδο πίσω από το Πολυκλαδικό για τον οποίο έχουν γίνει τοπογραφικά σχέδια αποτύπωσης και ανατέθηκε η µελέτη κατασκευής που θα πρέπει να εκπονηθεί σε διάστηµα 18 µηνών. Πρόσθεσε, τέλο, πως το συγκεκριµένο σχολείο δεν µπορούσε να ενταχθεί στα Σ∆ΙΤ.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύµβουλος παρουσιάζει θέσεις για την Κρήτη

Ο κ. Γιώργος Τσαπακος, που επί δηµαρχίας του το 2008 στο δήµο Θερίσου ιδρύθηκε το Μουσείο Σχολείο ενηµέρωσε πως είχε δεσµευτεί ένας χώρος 42 στρ. ανάµεσα στις οδούς Γογονή και Σαρηδαντώνη και προχώρησε και η µεµονωµένη πράξη εφαρµογής ωστόσο µε τη συνένωση των ∆ήµων στον «Καλλικράτη” υποχώρησε αυτή η λύση και αναζητήθηκαν άλλες από τις µετέπειτα δηµοτικές αρχές. «Από όποια θέση θα βρίσκοµαι στο µέλλον θα είµαι δίπλα σας µε όλες µου τις δυνάµεις» κατέληξε.

Για την «απάτη των Σ∆ΙΤ» µίλησε ο υποψήφιος µε το συνδυασµό “Ανταρσία στα Χανιά” κ. Φώτης Μπιχάκης λέγοντας πως στις Συµπράξεις ∆ηµόσιου Ιδιωτικού Τοµέα στα Χανιά έχουν ενταχθεί εδώ και χρόνια 8 σχολεία στα Χανία και δεν έχει κατασκευαστεί κανένα την ίδια στιγµή που µε εθνικούς πόρους, ΕΣΠΑ κα. γίνονται σχολεία στην υπόλοιπη Κρήτη.
«Πόρτες φυσαρµόνικες, µε 55 πόντους εξόδους διαφυγής δεν είναι ασφαλείς» παρατήρησε ο κ. Χ. Λουτσέτης από τη “Λαϊκή Συσπείρωση ∆. Χανιών” που αναρωτήθηκε αν υπάρχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και έριξε ευθύνες στη δηµοτική αρχή ότι «δαπανά πολλά χρήµατα για τη βιτρίνα, για τα “Ανοιχτά Πανιά” και τις “Παραδοσιακές στράτες” και αφήνει τα σχολεία σε απαράδεκτη κατάσταση».
«Το βασικό ζήτηµα είναι τα τηρηθούν τα χρονοδιαγράµµατα για την κατασκευή του νέου σχολείου δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος» υποστήριξε η κ. Μάγκι Αρσενίδου από την παράταξη “Όνειρο είναι τα Χανιά”.

Η σίτιση των µαθητών

Ξεχωριστή κουβέντα έγινε για τη σίτιση των µαθητών µε τους συµµετέχοντες να τονίζουν πως µε 2,40 για κάθε γεύµα µαθητή δεν µπορούµε να µιλάµε για ποιοτικό φαγητό. «Ο ∆ήµος Χανίων πρέπει να ηγηθεί ώστε να βγει ένα ψήφισµα να αλλάξει η νοµοθεσία και να πάψει να είναι µειοδοτικός ο διαγωνισµός για τη σίτιση των µαθητών διαφορετικά δεν θα αλλάξει τίποτα. Και να γίνει προσπάθεια να το συνυπογράψουν και οι οι υπόλοιποι ∆ήµοι της χώρας που έχουν µουσικά σχολεία ώστε να αλλάξει η νοµοθεσία» τόνισε ο γονέας κ. ∆. Μπατάκης, ενώ ο Χ. Λουτσέτης συµπλήρωσε πως «υπάρχει το παράδειγµα της Πάτρας όπου υπάρχει δηµοτικό εστιατόριο που φροντίζει για αυτά τα θέµατα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα