Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Αδελφοποίηση “Γλωσσών” Κισσάμου και Σκοπέλου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας του Δήμου Πλατανιά πραγματοποιήθηκε από 21 έως 26 Σεπτεμβρίου εκδρομή στο χωριό Γλώσσα του Δήμου Σκοπέλου για συνάντηση γνωριμίας και αδελφοποίησης των δύο “Γλωσσών”.

Μιλώντας στις “Διαδρομές” η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας Κισσάμου, Αντωνία Παντελίδου – Στεφανουδάκη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους προβολής Γραμβούσας Κισσάμου και Κρητών Άνω Λιοσίων αποφασίστηκε η εκδρομή στη Γλώσσα Σκοπέλου για αδελφοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου τους με τον δικό μας όπου τα χωριά μας έχουν την ίδια ονομασία. Στη Γλώσσα Σκοπέλου τύχαμε θερμής υποδοχής με ξενάγηση στο όμορφο χωριό τους. Το χωριό είναι μεγάλο, έχει πάνω από χίλιους κατοίκους και όλη η περιοχή διαθέτει αρκετές πηγές που την κάνουν γόνιμη έχοντας εκατοντάδες ελαιόδεντρα και πολλά διάφορα άλλα καρποφόρα δέντρα. Τα σπίτια του χωριού έχουν Μακεδονικές επιδράσεις και είναι διώροφα με κεραμικές στέγες, ξύλινα μπαλκόνια και πεντακάθαρα καλντερίμια με σκαλιά που κάνουν όλους τους επισκέπτες του χωριού να θαυμάζουν την αρχιτεκτονική του χωριού τραβώντας βίντεο και φωτογραφίες».
Συνεχίζοντας η κυρία Παντελίδου αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση των δύο “Γλωσσών” σημειώνοντας ότι «με χαιρετισμό – καλωσόρισμα του κ. Σταμάτη Περίσση, δημάρχου Δήμου Σκοπέλου, του κ. Αγάλου Φωτόπουλου προέδρου Κοινότητας Γλώσσας, του αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας κ. Γεωργίου Μαρινάκη εκ μέρους της προέδρου κυρίας Ιωάννας Μαρουλη που απουσίαζε εκτός νησιού, άρχισε η εκδήλωση της αδελφοποίησης με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και εκατέρωθεν προσφορά γλυκών και διαφόρων εδεσμάτων. Την παρουσίαση της παραδοσιακής νυφικής Σκοπελίτικης ενδυμασίας (Στόφα) έκανε η κυρία Αθηνά Ντάκη. Ακολούθησε γλέντι παρουσία αρκετών κατοίκων, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων φορέων, κομμάτων και συλλόγων με παραδοσιακούς χορούς και μουσικούς καλλιτέχνες τους Χαρχαλάκη, Ψαρουδάκη και Φουράκη που ήρθαν μαζί μας με πολλούς άλλους φίλους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα