Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Άδειες εξέδρες για τους επόμενους 18 μήνες!

Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει πως είναι πιθανό ότι για τους επόμενους 18 μήνες το ποδόσφαιρο θα παίζεται χωρίς θεατές. Η δομή των σταδίων, όπου εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι συσσωρεύουνται στις εξέδρες, περιπλέκει πολύ τον έλεγχο μιας πανδημίας που, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα ελεγχθεί έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο.
«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι, επιδημιολογικά, είναι ότι κάθε άτομο που προστίθεται, δημιουργεί επιπλέον κίνδυνο. Εάν υπάρχουν πέντε άτομα, είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι αν υπάρχουν δύο, τα 10 είναι πιο επικίνδυνα από πέντε, τα 500, περισσότερα από 10, ενώ η παρουσία 60.000 ατόμων είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Ως επιστήμονας, δεν μου αρέσει να είμαι απόλυτα σίγουρος για κάτι, αλλά είμαι πιο κοντά στο 100% από ποτέ ότι δεν θα μπορούμε να δούμε γεμάτα στάδια μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Ζακ Μπιν , επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Emory μιλώντας στους The Times.
Ο ανοσολόγος Κάρολ Σικόρα επεσήμανε επίσης ότι παρόλο που το εμβόλιο μπορεί να βρεθεί σε 18 μήνες, «η ανοσοποίηση για 68 εκατομμύρια ανθρώπους (περίπου ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι περίπλοκη, οπότε το άνοιγμα των σταδίων θα έρθει όταν προκύψει ανοσία στο 60%.»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες