Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αδειάζει το φορτίο από το ναυάγιο στον κόλπο της Κισσάμου

Σχεδόν το 50% του φορτίου του φορτηγού πλοίου “Μanassa Rose M.” -που από τις 25 του περασμένου μηνός βρίσκεται βυθισμένο στον κόλπο της Κισσάμου ανοικτά του Δραπανιά- έχει ανακτηθεί και βρίσκεται στο λιμάνι της Κισσάμου.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες η πλοιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους δεν φαίνεται πρόθυμη να αναλάβει την απομάκρυνση του και από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι σε εξέλιξη προσπάθειες προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία εκποίησης του σκάφους ώστε να πουληθεί για “σκραπ” (παλιοσίδερα) καθώς η ανέλκυση του θεωρείται αδύνατη λόγω της κατάστασης του κυρίου μέρους τους σκάφους.
Χθες, εν αναμονή της κακοκαιρίας απομακρύνθηκε τόσο η πλατφόρμα με το γερανό που χρησιμοποιείται για να απομακρύνει τα σίδερα με το οποίο είναι φορτωμένο το “Μanassa Rose M.”, όσο και το απορροφητικό φράγμα μήκους 150 μέτρων που από την πρώτη μέρα τοποθέτησε το λιμενικό για την αποφυγή ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Σημειώνεται πως το εμπόρευμα τους σκάφους, ήταν ασφαλισμένο, με την αξία του να ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και για αυτό το λόγο η εταιρεία που το είχε υπό την ιδιοκτησία της κίνησε από την πρώτη στιγμή τη διαδικασία για την ανάκτηση του. Το εμπόρευμα (σίδερα κυρίως αλλά και κάποια οχήματα και χωματουργικά μηχανήματα) είχε φορτωθεί στην Τουρκία με προορισμό το λιμάνι της Μιζουράτα στη Λιβύη.
Σε ότι αφορά το σκάφος έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές που κάνουν ασύμφορη και πολυέξοδη την οποιαδήποτε προσπάθεια να διασωθεί. Θεωρείται επίσης δύσκολη ακόμα και η στοιχειώδη επισκευή του προκειμένου να μεταφερθεί στα ναυπηγεία Aliaga στην Τουρκία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα