Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αχ παιδί µου… αχ

Να σας ζήσει… Καλότυχο να είναι το αγγελούδι σας… Άντε βρε, µε το καλό να µεγαλώσει κι όλα τα καλά του κόσµου.
Τι όµορφες ευχές πραγµατικά, για κάθε νέο µέλος σε µία οικογένεια, για κάθε νέα ζωή που έρχεται σε αυτό τον κόσµο, τον οποίο εµείς οι µεγαλύτεροι, µαζί µε γονείς, προσπαθούµε να τον κάνουµε όσο το δυνατόν καλύτερο και πιο εύκολο για τα παιδιά µας, τις επόµενες γενιές.
Να, αυτά ακούνε και διαβάζουν εκεί στην ΑΑ∆Ε και βρήκαν τελικά τι δώρο να στέλνουν, εκτός από µατάκι και µια χρυσή µικρή ταυτοτητούλα για το χεράκι του νεογέννητου.
Όπως οι εταιρείες µε τα βρεφικά είδη, τα γάλατα, τις πάνες και τα πιπιλοµπιµπερούδια στέλνουν ένα κιτ δώρων, έτσι κι η ΑΑ∆Ε θα στέλνει στο ενός έτους µωράκι, έναν Αριθµό που θα είναι στο εξής για το υπόλοιπο της ζωής του η Φορολογική του Ταυτότητα.
Του λέει δηλαδή, χωρίς φυσικά την έγκριση των γονέων του: «Βρε µπιχλιδοµουτράκι µου, το ξέρεις πως από σήµερα µου ανήκεις ελεγκτικά; Ο µπαµπάκας κι η µανούλα θα σου παίρνουν από τα χέρια το τάµπλετ και το κινητό για να µην µπουνταλιάσεις κι εγώ θα σου παρέχω την ασφάλεια ότι θα ξέρω, πού πάει το χαρτζιλίκι του παππού, της γιαγιάς, τα money από τα κάλαντα, τα υπό µορφής χρηµάτων δωράκια από γιορτές και γενέθλια και καθετί που αφορά σε κουµπαρά και λογαριασµό σου -βρε πιτσουνάκι µου- σε τράπεζα εν είδει αποταµίευσης».
∆ηλαδή για να ξεφύγουµε από την πλάκα, δηµιουργείται υποχρέωση φορολογικής δήλωσης στα παιδιά από ενός έτους, µε τη σχεδιαζόµενη χορήγηση ΑΦΜ που αυτόµατα θα µπαίνει στη ζωή των πιτσιρικάδων.
∆ήλωσαν ΑΜΚΑ οι γονείς;;; Η ΑΑ∆Ε εντοπίζει τα ενός έτους πλασµατάκια και τσουπ, ο ΑΜΦ στην πόρτα του παιδικού δωµατίου.
Θυροκόλλησαν την φορολογική υπόσταση των παιδιών, οπότε να περιµένουµε κι άλλες “θυροκολλήσεις” µέσω της myAADE.
Θα µου πεις τώρα, ότι πρόκειται για µία προσπάθεια, όλα να µπουν σε µία σειρά ώστε να έχουµε στοιχεία επί του συνόλου των κατοίκων αυτής της χώρας, ανεξαρτήτου ηλικίας των.
Οκ, θα σου πω. Αλλά νιώθω την ανάγκη να αντιλογίσω, όχι να αντιµιλήσω… Να σου πω βρε αδερφέ, πως µε το που γεννιέται ένα πλάσµα, για να µεγαλώσει σε αυτή την υπέροχη κατά τα άλλα -όπως λέω συνήθως- χώρα, ίσως θα ήταν πιο δόκιµο, ίσως πιο ενθαρρυντικό, ακόµα περισσότερο πιο ανεβαστικό, που λένε και τα λαϊκά στρώµατα, αντί για ΑΦΜ να έστελνε η πολιτεία µία επιταγή, µία σοβαρή οικονοµική ενίσχυση, µία τέλος πάντων απόδειξη που να δηλώνει το Ευχαριστώ της, προς τους γονείς, για το δώρο τους στην κοινωνία και τη συµµετοχή τους στην υπογεννητικότητα.
Μη µου πεις ότι είµαι υπερβολικός, µήτε να ακούσω ότι τα βλέπω συναισθηµατικά τα πράγµατα.
Απλή αλήθεια είναι, την οποία είµαι πεπεισµένος, υποστηρίζουν εκατοµµύρια χείλη, ανθρώπων που ζουν στην πραγµατικότητα και αντιλαµβάνονται διαφορετικά την αποστολή ενός ΑΦΜ σε ένα µωράκι, από το πώς την αντιλαµβάνονται όσοι, ευγενώς δε λέω, προσπαθούν να οργανώσουν τη χώρα.
Η Ελλάδα όµως αδερφέ, θα οργανωθεί καλύτερα και γρηγορότερα αν κόψουµε τον οµφάλιο λώρο µε την ανοχή, τη φαυλοκρατία και την ανοησία. Ίσως έτσι µας µείνει καιρός να ερωτευθούµε και, άντε βρε, να γεµίσουµε παιδάκια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα