Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

A. Παπαδογιάννης: «Το γράμμα του νόμου οδηγεί κάποιες φορές σε λάθος μετάφραση»

Τη συμπεριφορά του δημάρχου Χανίων και των συνεργαζόμενων με αυτόν παρατάξεων, σχολιάζει ο Άρης Παπαδογιάννης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας”.

Αναλυτικά σε άρθρο του στα “Χανιώτικα νέα” με τίτλο «Το γράμμα του νόμου οδηγεί κάποιες φορές σε λάθος μετάφραση», ο κ. Παπαδογιάννης αναφέρει:

«Στις δύο πρώτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ένεκα της προκλητικής συμπεριφοράς κάποιων και όχι με δική μας ευθύνη, το καλό κλίμα και η διάθεση συνεργασίας χάθηκε.
H πρόσφατη τροποποίηση του Κλεισθένη, την οποία στοχευμένα μετατρέπει σε όπλο στα χέρια του ο δήμαρχος, όντως του δίνει δύναμη και δυνατότητες που σε καμία άλλη περίπτωση δεν του προσέφερε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Οι παρατάξεις των κ. Σημανδηράκη, κ. Δαμιανάκη και κ. Βάμβουκα, δεν συνέπραξαν όπως τους δίνει το δικαίωμα ο νόμος, αλλά δημιούργησαν μεταξύ τους μια συμφωνία εξουσίας. Ενώ η παράταξη του δημάρχου ούτως ή άλλως, από τον πρόσφατα τροποποιημένο νόμο, καταλαμβάνει την απόλυτη πλειοψηφία των θέσεων στο σύνολο των οργανισμών, των επιχειρήσεων και των επιτροπών του δήμου ως δημοτική αρχή, οι άλλες δύο παρατάξεις, οι οποίες κρύβονται πίσω από το γράμμα του νόμου, λειτουργούν καιροσκοπικά. Πότε ως δημοτική αρχή, ασκώντας διοίκηση από αμειβόμενες θέσεις ευθύνης και πότε ως παρατάξεις της μειοψηφίας καταλαμβάνοντας και τις θέσεις της αντιπολίτευσης, καταργώντας όλους τους ηθικούς και δεοντολογικούς κανόνες. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να αποκλείσουν την μειοψηφία από τα Δ.Σ. των οργανισμών και των επιχειρήσεων, αποφεύγοντας κάθε έλεγχο και αντιπολίτευση.

Ο κ. Σημανδηράκης με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των παρατάξεων του κ. Δαμιανάκη και του κ. Βάμβουκα, με αυτές τις πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές, προσπαθούν να αποφύγουν, τον έλεγχο, την κριτική και την ουσιαστική αντιπολίτευση

Αυτό έπραξαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για τον ορισμό του Δ.Σ. της επιχείρησης “Κύδων ΑΕ”, όπου οι τρεις παρατάξεις-εταίροι κατέλαβαν όλες τις τακτικές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο. Με πράξεις αντιδημοκρατικές, που ξεπερνούν κάθε πολιτική αξιοπρέπεια και ηθική, ανάγκασαν τη δημοτική μας παράταξη, που τιμήθηκε σαν πρώτη από την πλειοψηφία των πολιτών, να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση δείχνοντας την αντίδρασή μας στις πρακτικές του δημάρχου αλλά και τον σεβασμό μας απέναντι στους πολίτες που μας τίμησαν και εκπροσωπούμε.
Το ίδιο έπραξε ο δήμαρχος με τον ορισμό των εκπροσώπων του δήμου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Δείχνοντας για ακόμη μια φορά ασέβεια προς τις παρατάξεις της μειοψηφίας, αφού δεν υπήρξε καμία απολύτως συνεννόηση, πρότεινε και όρισε μόνο πρόσωπα της επιλογής του. Μία πρωτοφανής πρακτική από το 2003 όταν και ο δήμος Χανίων έγινε κύριος μέτοχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Δυστυχώς αυτές είναι οι πρακτικές που βιώνουμε από τον νέο δήμαρχο, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι οφείλει να είναι δήμαρχος που εκφράζει όλους τους πολίτες των Χανίων.
Η επί σειρά πολλών ετών θητεία μου στα κοινά, με έχει διδάξει πως πάντοτε και παντού υπάρχουν κανόνες δεοντολογίας τους οποίους όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε και να ακολουθούμε. Η προσωπική μου διαδρομή επιβεβαιώνει στο ακέραιο πως και γνωρίζω τις διαδικασίες αλλά και σέβομαι, ακόμη κι εκείνους που ίσως να έχουν απωλέσει αυτό το “χαρακτηριστικό”.
Θα θυμίσω επίσης πως υπάρχουν και οι λεγόμενοι “άγραφοι” κανόνες, που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία ενός οργάνου. Αυτό συνέβαινε διαχρονικά και τύγχανε πάντα -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- μιας άτυπης κοινής αποδοχής, από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Σημανδηράκης με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των παρατάξεων του κ. Δαμιανάκη και του κ. Βάμβουκα, με αυτές τις πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές, προσπαθούν να αποφύγουν, με την απουσία -ιδιαίτερα- της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, τον έλεγχο, την κριτική και την ουσιαστική αντιπολίτευση. Δεν αντιλαμβάνονται όμως, ότι με την πρακτική τους αυτή δηλώνουν ασέβεια προς όλους τους Χανιώτες, οι οποίοι επιζητούν ένα αναβαθμισμένο και ποιοτικό δημοτικό συμβούλιο, με συνεργασίες, συνέργειες και με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.
O δήμαρχος οφείλει να σταματήσει τις πρακτικές πολιτικής συναλλαγής, υποβαθμίζοντας τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου. Η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου επιβάλλεται να διαφυλαχθεί.
Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι σύμβουλοι της δημοτικής μας παράταξης, αυτό θα προσπαθήσουμε να πράξουμε ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στους Χανιώτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και εκείνους που στράφηκαν σε άλλες επιλογές».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Μηχανική βλάβη στο BLUE HORIZON με 930 επιβάτες

Μηχανική βλάβη εκδηλώθηκε στην δεξιά κύρια μηχανή του E/Γ-O/Γ BLUE HORIZON με 930 επιβάτες και 102 μέλη πληρώματος κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από...

Τουρίστες πολλοί – έσοδα μετρημένα στον Πλατανιά

Ποσοστά πληρότητας που πλησιάζουν αυτά του 2019 παρουσιάζει τις ημέρες αυτές ο Πλατανιάς με τις ενδείξεις να είναι θετικές ως προς τις αφίξεις μέχρι...

Παρανομίες δίχως τέλος στα Τοπόλια

Nέα καταγγελία για παράνομες επιχωματώσεις ρυακιών στην ευρύτερη περιοχή των Τοπολίων, αυτή τη φορά στον Άι κυρ Γιάννη Κισσάμου από κατοίκους της περιοχής. Σε ανακοινώσεις...

Αποκαλύπτεται ο ναός της Αρτέμιδος στην ακρόπολη των Φαλασάρνων

» Ξεκίνησε νέα αρχαιολογική ανασκαφή Έπιασε… δουλειά η αρχαιολογική σκαπάνη για την αποκάλυψη του ναού της Αρτέμιδος στην ακρόπολη των Φαλασάρνων! Η επίσημη τελετή...

K.K.E. για δήμαρχο Χανίων: «Χάρισε χιλιάδες ευρώ χρέη σε μεγάλη εταιρία μπετόν»

Υποκριτική στάση του δημάρχου Χανίων στα αιτήματα για κοινωνική πολιτική διαπιστώνει το Κ.Κ.Ε. Χανίων με τον  γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του κόμματος Σπύρο...

Τροχαίο ατύχημα στον Βαντέ Χανίων

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, στον δρόμο λίγο μετά τον Βαντέ προς Κεραμειά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ελαφρά...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα