Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αναζήτηση μόνιμης στέγης

Σε αναζήτηση ενός χώρου που θα μπορούσε να παραχωρηθεί από κάποιον φορέα ή ιδιώτη προκειμένου να λειτουργεί το ανταλλακτικό παζάρι αλλά και να στεγάσει φροντιστηριακά μαθήματα, πολιτιστικά δρώμενα και επιμορφωτικά σεμινάρια, βρίσκεται το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων το οποίο έχει πλέον ξεπεράσει τα 700 εγγεγραμένα μέλη.
Καθημερινά ολοένα και περισσότεροι πολίτες προσέρχονται στο Δίκτυο προκειμένου να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους χωρίς τη διαμεσολάβηση χρήματος, ανταλλάσσοντας προϊόντα και υπηρεσίες με τα άλλα μέλη του Δικτύου.
Μάλιστα με εξαίρεση τον τομέα των καυσίμων και της ενέργειας το Δίκτυο – σύμφωνα με τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό- καλύπτει πλέον πάνω από το 90% των καθημερινών, βασικών αναγκών των μελών του.
«Ερχεται συνεχώς κόσμος και οι ανταλλαγές διαδικτυακά είναι πάρα πολλές. Από εκεί και πέρα έχουμε πρόβλημα χώρου. Δεν έχουμε, δηλαδή, κάποιον χώρο ώστε να μπορούμε να εκθέτουμε τα προϊόντα μας καθημερινά και να γίνονται το παζάρι και οι ανταλλαγές. Αυτό είναι κάτι που μας δένει τα χέρια», τόνισε, μιλώντας στα “Χ.Ν.”, το ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Γιάννης Μπουλέρος και πρόσθεσε: «Θέλουμε έναν χώρο ο οποίος να είναι τουλάχιστον 140τ.μ. για να γίνεται το παζάρι προϊόντων αλλά και μαθήματα, σεμινάρια κ.λπ.. Από εκεί και πέρα μπορούμε να τον διαμορφώσουμε εμείς οι ίδιοι και αν έχει και κάποια αυλή μπορούμε να οργανώσουμε και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα αγροτικά».
Ο κ. Μπουλέρος ανέφερε ακόμα ότι το Δίκτυο πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη 6 το απόγευμα στο 1ο ΕΠΑΛ, ανοιχτές συνελεύσεις όπου τίθονται λειτουργικά ζητήματα του Δικτύου.
Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με το Δίκτυο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκρονική διεύθυνση http://www.diktyoantallagonxanion.gr/ ή τα γραφεία του Δικτύου (Ελευθερίου Βενιζέλου 37) Δευτέρα ως Παρασκευή 10 – 1 το πρωί και 7 – 9 το απόγευμα.

Κινηματογραφικές προβολές
Στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 9:30 το βράδυ στο 1ο ΕΠΑΛ προβολή της ταινίας “9 Βασίλισσες”, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα