Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων) για τη μη καταβολή της ενίσχυσης του Αρθρου 68 και της εξισωτικής αποζημίωσης σε 52 μέλη του, λόγω ενός γραφειοκρατικού μπερδέματος, θα πραγματοποιήσει
ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων, την Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι.
Αυτό ανακοίνωσε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η διοίκηση του Συλλόγου.
«Μας έχουν αφανίσει οικονομικά. Με το δεύτερο Μνημόνιο κόβεται η εξισωτική αποζημίωση κατά 50% περίπου. Καλώ τους τοπικούς άρχοντες να λάβουν θέση γιατί τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα κι εμείς δεν αντέχουμε άλλο να παράγουμε κρέας και γάλα σε εξευτελιστικές τιμές. Είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι, αλλά δεν θέλουμε να το πιστέψουμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανούσος Σταυριανουδάκης.
Το μέλος του Συλλόγου και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων, Γιώργος Βενετάκης, αναφέρθηκε στους λόγους της κινητοποίησης.
«Εχει γίνει κατάφωρη αδικία σε βάρος των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, οι οποίοι δεν εισέπραξαν την έξτρα ενίσχυση του Αρθρου 68 και πρόκειται να μην εισπράξουν και την εξισωτική αποζημίωση του 2011».
«Ενώ είχαμε άδεια μετακίνησης από πεδινό προς ορεινό βοσκότοπο, για τυπικούς λόγους ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά φέτος, για πρώτη φορά, να υπάρχει άδεια και για την επιστροφή από τα ορεινά στα πεδινά, κάτι που εννοείται γιατί οι κτηνοτρόφοι έχουν κάνει και για το 2012 αίτηση και έχουν πάλι άδεια για τη μεταφορά από τα πεδινά στα ορεινά, σημείωσε ο κ. Βενετάκης.
Και πρόσθεσε: «Ενώ κάθε χρόνο με τα ίδια δικαιολογητικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραλάμβανε τις αιτήσεις και πληρώνονταν οι κτηνοτρόφοι κανονικά, φέτος τον Φεβρουάριο και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν κτηνοτρόφο, αποφάσισαν ότι θέλουν ένα επιπλέον δικαιολογητικό. Οι κτηνοτρόφοι το κατάλαβαν αυτό τον Απρίλιο, που πληρώθηκε η ενίσχυση του Άρθρου 68. Έτσι, κάποιοι κτηνοτρόφοι έχουν το χαρτί αυτό, το οποίο το είχε βγάλει ο κτηνίατρος στο Αγροτικό Κτηνιατρείο απ´ όπου είχαν βγάλει την άδεια. Αυτό δεν συμβαίνει με όλους όμως. Εκεί είναι η ευθύνη της Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας. Δεν γίνεται ο ένας κτηνίατρος να γνωρίζει ότι χρειάζονται δυο άδειες μετακίνησης και ο άλλος να μην το γνωρίζει», κατέληξε ο κ. Βενετάκης.
Τέλος, το μέλος του Συλλόγου Δημήτρης Μπομπολάκης σημείωσε ότι «διεκδικούμε την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2011, που έπρεπε να την έχουν δώσει. Και οι νέοι κτηνοτρόφοι εμπαίζονται χρόνια και δεν έχουν πάρει το πριμ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα