Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το μεγάλο μας τσίρκο

´Το μεγάλο μας τσίρκο´. Μια παράσταση σημαδεμένη από ονόματα όπως της Τζένης Καρέζη, του Κώστα Καζάκου και του Νίκου Ξυλούρη. Ενα έργο γραμμένο από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, με μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, που παίχτηκε το 1973, λίγο πριν πέσει η Χούντα.
Ενα έργο που πάντα, αλλά περισσότερο σήμερα, είναι φοβερά επίκαιρο, αφού τα μηνύματά του νομίζεις ότι γράφτηκαν ακριβώς τώρα.
Πολύ τολμηρή η απόφαση της ερασιτεχνικής ομάδας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. να ανεβάσει μια τόσο μεγάλη δουλειά. Μεγάλη στις απαιτήσεις των ρόλων, στον αριθμό των ηθοποιών και στη διάρκεια του έργου.
Ηθελε πολλά ταλέντα μαζί αυτή η παράσταση. Ηθελε πολλούς πρωταγωνιστές, ήθελε σκηνικά, στολές, τραγούδια, σκηνοθετικά ευρήματα και άλλα τόσα που δεν απαριθμώ. Ηθελε πάνω απ’ όλα όρεξη πολύ μεγάλη, μεράκι ατέλειωτο και προπάντων αγάπη.
Δεν έχω λόγια να συγχαρώ όλους ανεξαιρέτως τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, που αποδείχτηκαν ειλικρινά, πραγματικοί εραστές της τέχνης. Την τέχνη, το κέφι και το πάθος τους το κατέβασαν στο κοινό που κατενθουσιάστηκε και πολλές φορές συμμετείχε.
Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους, ηθοποιούς, τραγουδιστές, εθελοντές στην προετοιμασία της παράστασης, αλλά προπάντων και ιδιαίτερα συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, στον σκηνοθέτη και ηθοποιό Απόστολο Κουγιτάκη, που κατάφερε δίχως μέσα να παρουσιάσει αυτό το έργο στην πόλη μας, η οποία ανταποκρίθηκε γεμίζοντας και τις 4 ημέρες ασφυκτικά την αίθουσα του θεάτρου και πάρα πολλοί έμειναν εκτός (ελπίζουμε σε επανάληψη).
Βέβαια και η περυσινή δουλειά τους με τους Μονολόγους του Γ. Μανιώτη έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και είχε μεγάλη επιτυχία, πράγμα το οποίο δείχνει ότι όταν σμίγουν το ταλέντο, το μεράκι, η δουλειά, η συνέπεια και η αγάπη, από ηθοποιούς και σκηνοθέτη, σίγουρα το αποτέλεσμα είναι επιτυχία.
Συγχαίρουμε και την πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης με τον ακούραστο καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μ. Αεράκη, που είχε την έμπνευση της ίδρυσης της ερασιτεχνικής σκηνής καθώς και τη στήριξή της.
Αληθινά εζήλεψα όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που απαρτίζουν την ερασιτεχνική αυτή σκηνή και παίρνουν απ’ αυτό που αγαπούν (το θέατρο) την επιτυχία και τη χαρά της δημιουργίας, σε καιρούς δύσκολους που οι άνθρωποι δεν είναι πια τόσο κοντά ο ένας στον άλλο. Να ’ναι όλοι τους καλά…
Κ.Χ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα