Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Αυτοψία δημοτικής αρχής σε έργα στο Ακρωτήρι

Επίσκεψη στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Ακρωτηρίου, πραγματοποίησαν  ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Χανίων, αρμόδιο για τη Δ.Ε. Ακρωτηρίου, κ. Στέλιο Μιχαηλάκη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, κ. Μανώλη Τσιτωνάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης.

έργα, ΑκρωτήριΗ αυτοψία πραγματοποιήθηκε στα δίκτυα που θα υλοποιηθούν για τη συλλογή και προσαγωγή των λυμάτων του βορειοδυτικού τμήματος της Δ.Ε. Ακρωτηρίου και συγκεκριμένα στους οικισμούς Χωραφάκια, Σόδυ Χωραφακίων, Σταυρό και Τερσανά.
Τα δίκτυα που θα υλοποιηθούν στο παρόν υποέργο, περιλαμβάνουν αγωγούς φυσικής ροής συνολικού μήκους περίπου 37.200 μ. δομημένου τοιχώματος SN8 και καταθλιπτικούς αγωγούς συνολικού μήκους περίπου 9.300 μ. HDPE, τα απαραίτητα κεντρικά φρεάτια επίσκεψης και τις παροχετεύσεις (το κόστος τους δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη και θα χρηματοδοτηθεί από Ίδιους Πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.).

Κατά την αυτοψία, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε το πόσο σημαντικό είναι το έργο που γίνεται στην περιοχή, αναφέροντας πως «οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία, καθώς θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος». Ο κ. Σημανδηράκης συμπλήρωσε ότι πρόκειται για έργα πνοής για όλη την περιοχή του Ακρωτηρίου και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην Πρόεδρο και τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για την πορεία των εργασιών.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, Περιοχή Χωραφάκια – Σταυρός ΥΠΟΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ» συνολικού προϋπολογισμού 8.970.000,00 € ευρώ χωρίς  Φ.Π.Α. και αφορά σε μήκος 46.500 μέτρων αγωγού.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα