Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αύξηση 894% σε διεθνείς αφίξεις!

Ραγδαία αύξηση κατά 894% σημείωσαν οι αεροπορικές διεθνείς τουριστικές αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ´Καθημερινή´ στο πρώτο τρίμηνο του 2011 (Ιανουάριος – Μάρτιος) στο αεροδρόμιο Χανίων ο αριθμός των διεθνών τουριστικών αφίξεων ήταν 329, ενώ φέτος το αντίστοιχο διάστημα έφτασαν τις 3.273 άτομα, δηλαδή καταγράφεται μεταβολή της αύξησης κατά 894,83%.  
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων και βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων η ανάκαμψη στις διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων οφείλεται στην έναρξη των τακτικών διεθνών πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Rynair, που ξεκίνησαν δυναμικά από τις 25 Μαρτίου με περισσότερες από 25 πτήσεις την εβδομάδα.
Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο αερολιμενάρχης Χανίων, κ. Στ. Καστρινάκης, την έναρξη των πτήσεων των low cost εταιρειών όπως η Rynair. «Συνολικά πραγματοποιούνται περισσότερες από 25 πτήσεις την εβδομάδα προς όλη την Ευρώπη και μετακινείται αρκετός κόσμος. Κάθε πτήση της Rynair είναι γεμάτη από επιβάτες», ανέφερε.

RYNAIR
Εν τω μεταξύ, σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι τακτικές πτήσεις της εταιρείας Rynair από Χανιά προς αεροδρόμια της Ευρώπης καθώς κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται περισσότερες από 25 πτήσεις, ενώ από τις 15 Μαΐου θα αυξηθούν σε 28 πτήσεις (μία ακόμη πτήση για Πάφο και δύο πτήσεις για Ντίσελντορφ).
Οι πτήσεις της εταιρείας από το αεροδρόμιο ´Δασκαλογιάννης´ προς τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ξεκίνησαν από τις 25 Μαρτίου και για το αεροδρόμιο της Πάφου στις 4 Απριλίου καθώς κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται τέσσερις πτήσεις από Χανιά προς τη Μεγαλόνησο.
Συγκεκριμένα, κάθε εβδομάδα η Rynair πραγματοποιεί πτήσεις προς Πάφο της Κύπρου, Μπολώνια, Μιλάνο, Πίζα, Ρώμη Ιταλίας, Πολωνία, Στοκχόλμη Σουηδίας, Οσλο Νορβηγίας, Γλασκώβη Σκωτίας, Λονδίνο, Εαστ Μιντλαντ Αγγλία, Φραγκφούρτη, Βρυξέλλες Βελγίου, Φινλανδία κ.α.
Τα αεροσκάφη που έχει δρομολογήσει η εταιρεία είναι καινούργια (μέχρι 6 ετών), ενώ το κόστος του εισιτηρίου κυμαίνεται από 20 ευρώ και 60 ευρώ οι πτήσεις μετ’ επιστροφής. Οι βαλίτσες χρεώνονται επιπλέον, ενώ δεν προσφέρονται υπηρεσίες πρωινού και μεσημεριανού.  Επίσης οι επιβάτες πρέπει να προσέρχονται δύο ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. ΚΟΠΕΛΙΑ ΑΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ!
    ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

  2. Το νούμερο είναι εξωφρενικό. Πρέπει να εξηγήσετε πώς βγαίνει διότι υπάρχει σίγουρα στατιστικό λάθος ή τουλάχιστον λανθασμένη ερμηνεία στατιστικής. Τι εννοώ;
    Παράδειγμα: Αν πέρσι από τον Ιανουάριο – Μάρτιο ήρθαν 3 επιβάτες και φέτος στο αντίστοιχο διάστημα ήρθαν 50, έχουμε αύξηση 2.500%. Αυτό βέβαια είναι πλασματικό, και λιγάκι αστείο, διότι εκτός των άλλων το συγκεκριμένο διάστημα δεν θεωρείται τουριστική περίοδος. Υποψιάζομαι ότι κάποιες έκτακτες πτήσεις πέταξαν τα νούμερα στο 894% .
    Καλό είναι λοιπόν, να τα ελέγχουμε τα πράγματα λίγο πριν τα ανακοινώνουμε…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα