Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Προσφορά αγάπης

Τρόφιμα σε πεντακόσιους δικαιούχους των προγραμμάτων ´Βοήθεια στο σπίτι´ προσέφερε χθες ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τονίζοντας πως, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να είναι αυτοσκοπός.
Κάθε τσάντα που θα δοθεί στους εξυπηρετούμενους του προγράμματος καλύπτει βασικές διατροφικές ανάγκες και περιέχει: όσπρια, ζυμαρικά, γάλα, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, κρέας, λάδι και γλυκά για το Πάσχα, τσουρέκι και κουλουράκια.
Οπως ανέφερε η πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., κα Νάνσυ Αγγελάκη: «Το πρόγραμμα ´Βοήθεια στο σπίτι´ βοηθά εδώ και δέκα χρόνια τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χανίων, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, διανέμει τρόφιμα στους εξυπηρετούμενους του προγράμματος. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον δεσπότη και τον πρωτοσύγκελο, αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Λιονάκη, για τη συμπαράστασή τους και την υποστήριξη του έργου μας, όπως επίσης και το Ε.Β.Ε.Χ. και τον πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Γιάννη Μαργαρώνη, για τη βοήθειά τους στη συλλογή τροφίμων. Ευχόμαστε σε όλους ´Καλό Πάσχα´ και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει ζεστασιά, υγεία και αγάπη».
Η κα Αγγελάκη τόνισε πως το πρόγραμμα ´Βοήθεια στο σπίτι´ θα συνεχιστεί απρόσκοπτα από τον Δήμο Χανίων μέχρι και τον Ιούνιο. «Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε συνέχεια και στηρίζουμε αυτά τα προγράμματα με όλες μας τις δυνάμεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία περικοπή ούτε στο προσωπικό ούτε στις υπηρεσίες που παρέχουμε στους εξυπηρετούμενους. Βοηθάμε περίπου 120 – 130 άτομα σε κάθε δομή», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο πρωτοσύγκελος, αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Λιονάκης, τόνισε πως: «Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στηρίζει και συνεχίζει την προσπάθεια που ο Δήμος Χανίων καταβάλλει μέσα από τα προγράμματα ´Βοήθεια στο σπίτι´, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει το ´παρών´ σε όλους τους ανθρώπους, ιδίως της τρίτης ηλικίας, στέλνοντας τη συμπαράσταση και τις ευχές μας για την περίοδο του Πάσχα. Είμαστε κοντά τους, ευχόμαστε υγεία, αγάπη και δύναμη ψυχής».
Εκ μέρους των εργαζομένων στα προγράμματα ´Βοήθεια στο σπίτι´, η κοινωνική λειτουργός στον Δήμο Χανίων, Ελένη Ανουσάκη, σημείωσε πως συνολικά επτά προγράμματα ´Βοήθεια στο σπίτι´ λειτουργούν στον Δήμο Χανίων, δηλαδή ένα πρόγραμμα σε κάθε Δημοτική Ενότητα. «Απευθυνόμαστε κυρίως στην τρίτη ηλικία, σε άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, άτομα που μένουν μόνα τους, που έχουν οικονομικά προβλήματα. Κάθε ομάδα, που δραστηριοποιείται στο πρόγραμμα, αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό, έχει κοινωνική λειτουργό, οικογενειακή βοηθό και νοσηλεύτρια. Οι υπηρεσίες που προσφέρει το ´Βοήθεια στο σπίτι´ είναι συνταγογράφηση φαρμάκων, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, αιμοληψίες, θεραπείες, συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη, ατομική υγιεινή, καθαριότητα του σπιτιού κ.ά.», ανέφερε.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα