Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο τίτλος της σελίδας

ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Πασχαλινό παζάρι για τα παιδιά του Ορίζοντα

Ενα πολύχρωμο, χαρούμενο Πασχαλινό παζάρι, με όμορφες λαμπάδες, γιορτινές κατασκευές και δώρα πραγματοποιείται από χθες στη Λέσχη Αξιωματικών στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, με στόχο την ενίσχυση παιδιών και ατόμων με νεοπλασματικές ασθένειες.
Το παζάρι που θα διαρκέσει ως την Πέμπτη 5 Απριλίου διοργανώνει ο Σύλλογος ´Ορίζοντας´, που βρίσκεται στο πλευρό παιδιών και ενηλίκων με νεοπλασματικές παθήσεις, παρέχοντας οικονομική και ηθική βοήθεια.
Όπως ανέφερε εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου ´Ορίζοντας´ η κα Ελένη Αναστασίου  «πάντα χρειαζόμαστε βοήθεια και ενίσχυση από τους συνανθρώπους μας γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες. Ειδικά το τελευταίο διάστημα όπου πολλοί ασθενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πια ακτινοβολίες στο Νοσοκομείο, στέλνουν τους ασθενείς μας σε ιδιωτικά εργαστήρια, όπου το κόστος φτάνει μέχρι και τα 8.000 ευρώ για τον καθέναν, ποσό δυσβάστακτο για έναν άνθρωπο που έχει π.χ. μόνο μια σύνταξη του ΟΓΑ. Αυτά τα χρήματα πρέπει να τα καλύψει ο ´Ορίζοντας´, αλλά μέχρι πότε θα μπορούμε; Διότι όλος ο κόσμος δυσκολεύεται και οι δωρεές έχουν μειωθεί πολύ, συνεπώς κάνουμε ό,τι μπορούμε διοργανώνοντας εκδηλώσεις ενίσχυσης, όπως το συγκεκριμένο Πασχαλινό παζάρι».
Η κα Αναστασία, επεσήμανε ότι οι τέσσερις ξενώνες που λειτουργεί ο ´Ορίζοντας´ στην Αθήνα ήδη είναι πλήρεις και με δυσκολία μπορούν να δεχθούν άλλα άτομα τα οποία χρειάζονται θεραπείες ή επεμβάσεις.
«Οι ξενώνες (που είναι πλήρεις) είναι το μικρότερο πρόβλημα… Το σοβαρότερο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι το κόστος των ακτινοβολιών. Επίσης στα Νοσοκομεία λένε στους ασθενείς μας ότι δεν μπορούν να χειρουργηθούν γιατί οι λίστες αναμονής είναι τεράστιες και πως θα πρέπει να περιμένουν τρεις μήνες… Μα είναι παράλογο όταν έχεις καρκίνο να πρέπει να περιμένεις τρεις μήνες… Έτσι οι ασθενείς αναγκάζονται να πάνε σε ιδιωτικά Νοσοκομεία με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στις Τράπεζες για να δανειστούν χρήματα, όμως οι Τράπεζες δεν δίνουν πλέον δάνεια. Έτσι οι άνθρωποι απευθύνονται στον ´Ορίζοντα´ και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για όσο μπορούμε» ανέφερε η κα Αναστασίου.
«Τώρα πρέπει να γίνουν μεταμοσχεύσεις σε δύο παιδιά, το κάθε μόσχευμα κοστίζει 25.000 ευρώ. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο και για μας. Ο κόσμος βοηθάει, οι Χανιώτες ανταποκρίνονται αλλά οι καιροί είναι άσχημοι»,  τόνισε.
Η κα Αναστασίου απηύθηνε κάλεσμα στους Χανιώτες να στηρίξουν το έργο του ´Ορίζοντα´, όσο μπορεί ο καθένας ενώ ευχαρίστησε όλους τους πολίτες για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει μέχρι τώρα στον Σύλλογο. Επίσης ευχαρίστησε τον γιατρό και υπερπρωταθλητή Γιώργο Τσιάνο, που πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε τα παιδιά στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών και στη Μονάδα Μεταμόσχευσης και έγινε δωρητής μυελού των οστών. «Είναι μια πολύ σημαντική ανθρώπινη κίνηση, που ελπίζουμε να τη μιμηθούν περισότεροι», επεσήμανε η κα Αναστασίου.
Το Πασχαλινό παζάρι του ´Ορίζοντα´, που επισκέφθηκαν χθες και μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου ´Τα Ζαβολάκια´, θα συνεχισθεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη με ώρες λειτουργίας από τις 9 π.μ. – 4 μ.μ. και από τις 6 – 10 μ.μ. Αξίζει να το υποστηρίξουμε όλοι μας.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα