Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Υποσιτίζονται μαθητές

Σοκάρουν τα στοιχεία για τους μαθητές σε Δημοτικά Σχολεία των Χανίων που υποσιτίζονται, σύμφωνα με τους πίνακες που έστειλε χθες η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υπάρξει οικονομική αρωγή των οικογενειών.
Επειτα από συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι εκτίμησαν την κατάσταση και διασταύρωσαν τις πληροφορίες για τον αριθμό των μαθητών και των οικογενειών τους που υποσιτίζονται, καταγράφηκε ότι: 38 Δημοτικά Σχολεία σε όλο τον Νομό αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Μόνο μέσα στην πόλη των Χανίων καταγράφηκαν 16 Δημοτικά Σχολεία όπου εντοπίζονται προβλήματα υποσιτισμού σε μαθητές, ενώ στον Καλλικρατικό Δήμο καταγράφηκαν συνολικά 22 Δημοτικά!
Οσον αφορά τον εκτιμώμενο αριθμό των υποσιτιζόμενων μαθητών σε Δημοτικά Σχολεία του Νομού Χανίων, αυτός ξεπερνά τα 180 παιδιά, σύμφωνα με τα στοιχεία των διευθυντών των σχολείων!
Τα στοιχεία για τις οικογένειες μαθητών από την Κρήτη, που εμφανίζουν αδυναμία να σιτίσουν επαρκώς τα παιδιά τους, συγκέντρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, προκειμένου να σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας και να αποσταλεί οικονομική βοήθεια.
Οπως επεσήμανε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Ποντικάκης «προ ημερών μας ζητήθηκε από τον περιφερειακό διευθυντή Κρήτης, κ. Κλινάκη, να έρθουμε σε επαφή με τους διευθυντές Δημοτικών Σχολείων προκειμένου να μας δηλώσουν εάν γνωρίζουν οικογένειες κατά σχολική μονάδα που έχουν ανάγκη άμεσης οικονομικής στήριξης, επειδή υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, να δοθούν επιταγές στις συγκεκριμένες οικογένειες με βάση εγκύκλιο».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων, αντίστοιχα προβλήματα υποσιτισμού καταγράφηκαν σε Λύκεια και Γυμνάσια του Νομού.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν κατά μέσο όρο 10 σχολικές μονάδες και περίπου 1 – 2 μαθητές σε κάθε σχολείο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα