Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μήνυμα ζωής

Μήνυμα ζωής έστειλε χθες μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ´Ο Αγιος Ιωάννης´ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και τον Δικηγορικό Σύλλογο, αποδεικνύοντας πως ο εθελοντισμός δεν έχει όρια.
Η  αιμοδοσία διήρκησε από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων, ενώ η επόμενη έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου στον Δήμο Πλατανιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο πέρυσι από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώθηκαν 562 φιάλες αίματος, ενώ μέχρι στιγμής, στο πρώτο τρίμηνο του 2012, έχουν συγκεντρωθεί 200 φιάλες αίματος.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων ´Ο Αγιος Ιωάννης´, κα Δέσποινα Ροδουσάκη, από την ίδρυση του Συλλόγου το 2008 μέχρι και σήμερα, ο αριθμώς των μελών έχει φτάσει τα 250.
Επιπλέον, η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών από το 2008 αυξάνεται καθώς οι Χανιώτες τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά την ιδέα του εθελοντισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2011 μαζεύτηκαν διπλάσιες φιάλες αίματος συγκριτικά με το 2010.
«Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι κάθε χρόνο στον Νομό μας υπάρχει αυξημένη ανάγκη σε αίμα, λόγω της αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων» σημείωσε η κα. Ροδουσάκη επισημαίνοντας ότι η ανάγκη για αίμα αφορά επίσης τα άτομα με μεσογειακή αναιμία και τις επεμβάσεις στο Νοσοκομείο Χανίων.
«Αν σε κάθε σπίτι υπάρχει από ένας εθελοντής αιμοδότης, ο Νομός μας θα ήταν αυτάρκης σε αίμα» τόνισε η κα Ρουδάση, γνωστοποιώντας πως οι εθελοντικές αιμοδοσίες θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα σε αρκετές περιοχές του Νομού Χανίων.
Συγκεκριμένα, αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Πλατανιά στις 18 Απριλίου, στον Δήμο Χανίων στις 9 Μαΐου, σε συνεργασία με τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., στις 10 Μαΐου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων και στις 30 Μαΐου στο Τ.Ε.Ι. στη Χαλέπα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα