Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

9,80 κύριε υπουργέ!!!

Είναι γνωστό ότι σε όλο τον κόσµο και όπου γεννιούνται παιδιά, επιβάλλεται να υπάρχουν παιδίατροι εκπαιδευµένοι στην προχωρηµένη ανάνηψη του νεογνού.

Αυτό γιατί δυστυχώς στο 1% των περιπτώσεων θα χρειαστεί άµεσα, συντονισµένα και µε ψυχραιµία, στο λεγόµενο πρώτο ‘‘χρυσό’’ λεπτό της ζωής, να διενεργηθούν όλες αυτές οι απαραίτητες και ενδεδειγµένες ενέργειες έτσι ώστε η έκβαση να είναι η καλύτερη δυνατή και οι µακροπρόθεσµες επιπτώσεις να µην επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής του νεογνού.

Αυτά τα νεογνά µετά τη σταθεροποίησή τους και σύµφωνα µε τη σύγχρονη βιβλιογραφία µεταφέρονται σε ειδικά περιγεννητικά κέντρα τα οποία λειτουργούν σε τριτοβάθµια νοσοκοµεία.
∆ευτέρα 29 Απριλίου τρέχοντος έτους και ώρα πρωινή, προχωρηµένη ανάνηψη νεογνού στο χειρουργείο, όλη η οµάδα αντέδρασε συντονισµένα και υποδειγµατικά. Σταθεροποίηση επιτυχής και διακοµιδή µε τη συνδροµή της οµάδας δράσης της τροχαίας ΒΟΑΚ της Ελληνικής Αστυνοµίας, που στην κυριολεξία άδειαζε τον άθλιο και κορεσµένο από αυτοκίνητα ΒΟΑΚ, για να περάσει γρήγορα και µε ασφάλεια το ασθενοφόρο που µετέφερε το νεογνό συνοδεία 2 εκπαιδευµένων παιδιάτρων µαζί µε τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Τελική έκβαση του νεογνού επιτυχής. ΜΠΡΑΒΟ σε όλους. Επιστροφή στα Χανιά και συνεχίζουµε…

Αποζηµίωση οδοιπορικών εκτός έδρας για τους γιατρούς; 9,80 Ευρώ κύριε υπουργέ!!! Συναισθήµατα ανάµεικτα, γεύση γλυκόπικρη και Ελληνικά ∆ηµόσια Νοσοκοµεία που απαξιώνονται από τους ίδιους τους γιατρούς που γυρεύουν την ιατρική τους τύχη αλλού. Γιατροί που αναζητούν όχι µόνο οικονοµικά κίνητρα για να επιστρέψουν στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας που κλυδωνίζεται, αλλά και κίνητρα που θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Χορτάσαµε από τις βαρυσήµαντες και ανεκπλήρωτες προεκλογικές εξαγγελίες µε τις οποίες µας έχετε δελεάσει διαχρονικά όλοι οι κυβερνώντες και πλέον η κοινωνία θέλει και απαιτεί άµεσα λύσεις για το πολυτιµότερο αγαθό της, την υγεία.

*Ο δρ Εµµανουήλ M. Καραβιτάκης είναι παιδίατρος – διευθυντής ΕΣΥ διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών επιστηµονικά υπεύθυνος – προσωρινά προϊστάµενος ΜΕΝΝ Γενικό Νοσοκοµείο Χανίων
εκπρόσωπος ιατρών στο ∆.Σ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα