Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Με υπουργική εντολή το πάγωμα προστίμων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, έδωσε την εντολή στον (πρώην πλέον) γενικό γραμματέα Φορολογικών
και Τελωνειακών θεμάτων του Υπουργείου, Γιάννη Καπελέρη, να ´παγώσει´ η επιβολή προστίμων σε 3.700 επιχειρήσεις εμπορίας πετρελαίου θέρμανσης για αργοπορημένες καταχωρίσεις στο σύστημα ´Ηφαιστος´ προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.
Αυτό επεσήμανε χθες, μιλώντας στα ´Χ.Ν.´, ο γραμματέας της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων και γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) και πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Βαγγέλης Κώτσος, ο οποίος χαρακτήρισε, μάλιστα, τον κ. Καπελέρη ´αποδιοπομπαίο τράγο´ και έκανε λόγο για ´σκοπιμότητες´.
´Η απορία μου, λοιπόν, σήμερα είναι για ποιον λόγο ο κ. Οικονόμου δεν βγαίνει να πει αυτό που πρέπει να πει. Το αυτονόητο, δηλαδή. Αλλά αφήνει τον κ. Καπελέρη εκτεθειμένο. Αυτό είναι ένα ερώτημα, το οποίο μας βάζει σε σκέψεις ότι υπάρχουν σκοπιμότητες. Ο κ. Καπελέρης μέχρι σήμερα έχει δείξει ένα πρόσωπο άμεμπτο. Δεν είμαστε ούτε δικηγόροι του κ. Καπελέρη ούτε τίποτε άλλο. Ούτε καμία ιδιαίτερη σχέση έχουμε ούτε καμία επικοινωνία παραπάνω έχουμε. Το θέμα είναι, όμως, ότι ο κ. Καπελέρης στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φταίει κάπου. Και μάλιστα είναι προς τιμήν του ότι δεν βγαίνει να πει ότι ήταν παρών ο κ. Οικονόμου´, υπογράμμισε στα ´Χ.Ν.´ ο κ. Κώτσος και πρόσθεσε: ´Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύουμε ότι ο κ. Καπελέρης αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο. Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν όλα αυτά θα το δούμε το επόμενο διάστημα, δεν μπορούμε να το δούμε αυτή τη στιγμή´.
Ο κ. Κώτσος ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για το ´πάγωμα´ της επιβολής προστίμων πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου του 2011, μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων. Στη σύσκεψη, όπως επεσήμανε ο κ. Κώτσος, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο (πρώην πλέον) γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης, υπηρεσιακοί παράγοντες και τριμελής αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων.
Ο κ. Κώτσος δεν παρευρέθη στη συνάντηση, είχε όμως, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, ´πλήρη και λεπτομερέστατη ενημέρωση από την αντιπροσωπία της ΠΟΠΕΚ´, όπως διευκρίνισε.
´Στη σύσκεψη ζητήσαμε να μην ισχύσουν αυτά τα πρόστιμα, γιατί θα είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσουν αυτοί οι άνθρωποι. Εξηγήσαμε ότι δεν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας, διότι αυτό φαίνεται άλλωστε. Και από το σύστημα «Ηφαιστος» φαίνεται, αν υπάρχει σκοπιμότητα ή όχι. Το δέχθηκαν όλοι. Και ο κ. Καπελέρης, αλλά και ο κ. Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι έχουμε δίκιο, ότι συμφωνεί και ότι θα το δουν άμεσα το θέμα. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο κ. Οικονόμου´, πρόσθεσε ο κ. Κώτσος, ´είπε ότι με αυτό το θέμα τελειώσαμε, πάμε παρακάτω και είπε του κ. Καπελέρη να ανασταλούν αυτά τα πρόστιμα προς το παρόν μέχρι να γίνει νομοθετική ρύθμιση, να πληρώσουν ένα πρόστιμο μικρό για την αμέλειά τους και τελειώσαμε, πάμε παρακάτω. Ηταν κατ? εντολή, δηλαδή, του αναπληρωτή υπουργού κ. Οικονόμου´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα