Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Πύραυλο «τέρας» ετοιμάζουν οι Ρώσοι

Μόσχα
Με τη δημιουργία ενός νέου «τερατώδους» διηπειρωτικού πυραύλου 100 τόνων απαντά η Ρωσία στα αμερικανικά σχέδια για την ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν τη Δευτέρα δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου πυραύλου αναχαίτισης μικρού βεληνεκούς και επιπλέον ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την κατασκευή ενός «τερατώδους» διηπειρωτικού πυραύλου με μάζα 100 τόνους.
«Η απόφαση έχει ληφθεί για τη δημιουργία ενός νέου, βαρέος πυραυλικού συστήματος υγρών καυσίμων, βασισμένου σε σιλό», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Pravda», ο αρχηγός της Διοίκησης Στρατιωτικών Πυραύλων, Σεργκέι Καρακάεφ.
Το νέο πυραυλικό σύστημα «θα διαθέτει αυξημένες δυνατότητες υπέρβασης του μελλοντικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των Η.Π.Α.», τόνισε.
Ο νέος πύραυλος φέρεται να αναπτύσσεται ως αντικαταστάτης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Voevoda», ο οποίος μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές και είναι γνωστός στo ΝΑΤΟ ως «Σατανάς».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας δημοσιοποίησε βίντεο με τη δοκιμή ενός νέου αμυντικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς από πεδίο βολών στο Καζακστάν.
Τα σχέδια για την ανάπτυξη του νέου «Σατανά» έρχονται λίγες εβδομάδες μετά τις προειδοποιήσεις της ρωσικής κυβέρνησης για την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα