Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Καταλήψεις Δ.Ο.Υ.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου οι εφοριακοί σε Χανιά και Ρέθυμνο. Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποίησαν κατάληψη στα κτήρια των Δ.Ο.Υ. Χανίων, Ρεθύμνου και Καστελλίου, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε και το οποίο, όπως σημειώνουν, «απαξιώνει τον εφοριακό κλάδο».   
«Χθες (σ.σ. προχθές) είχαμε την ετήσια Γενική τακτική Συνέλευση την ημέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Χανίων – Ρεθύμνου, Μιχάλης Δασκαλάκης, επισημαίνοντας ότι με το νομοσχέδιο αυτό «ο κλάδος των εφοριακών πλήττεται βάναυσα και σε οικονομικό και σε θεσμικό επίπεδο».
«Αποφασίσαμε, λοιπόν, να διαμαρτυρηθούμε και καταλάβαμε το κτήριο της Εφορίας στα Χανιά, στο Καστέλλι και στο Ρέθυμνο. Επιπλέον, αποφασίσαμε και προκηρύξαμε 48ωρη απεργία για τις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, διότι αυτό το νομοσχέδιο μας πλήττει βάναυσα», πρόσθεσε ο κ. Δασκαλάκης και διευκρίνισε ότι η 48ωρη απεργία έχει προκηρυχθεί από τον τοπικό Σύλλογο, ενώ η Ομοσπονδία των εφοριακών θα λάβει αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Ερωτηθείς για το τι συνεπάγεται το πολυνομοσχέδιο για τους εργαζομένους στις Εφορίες πρακτικά, ο κ. Δασκαλάκης επεσήμανε σχετικά: «Αυτή τη στιγμή η απώλεια που έχουμε με βάση το νέο μισθολόγιο ξεπερνάει το 60% του μισθού μας -από το ξεκίνημα των μέτρων αυτών- αλλά δεν είναι τόσο πολύ τα οικονομικά ζητήματα όσο τα θεσμικά, η έννοια του κρατικού υπαλλήλου και η εφεδρεία στο Υπουργείο Οικονομικών. Καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις με την ψήφιση του νομοσχεδίου, άρα μιλάμε για συρρίκνωση του κλάδου και δεν θα έχουμε νέες προσλήψεις. Δηλαδή, βλέπουμε ότι η πολιτική που ασκεί αυτή τη στιγμή το Υπουργείο και η κυβέρνηση στρέφονται ενάντια στον εφοριακό κλάδο και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Είναι σαν να μας λέει καθαρά ότι δεν θέλω να πατάξω τη φοροδιαφυγή και να εισπράξω έσοδα», υπογράμμισε ο κ. Δασκαλάκης, ενώ καταλήγοντας ανέφερε: «Εμείς έχουμε δηλώσει και το δηλώνουμε πάντα ότι είμαστε ο κλάδος ο οποίος υλοποιεί τους προϋπολογισμούς, ο κλάδος ο οποίος μπορεί να κάνει τους ελέγχους και είμαστε νομιμοποιημένοι από το κράτος. Ποιος είναι, λοιπόν, ο στόχος του κράτους; Να μας απαξιώσει, να μας εξαθλιώσει οικονομικά και θεσμικά, να τα δώσει στους ιδιώτες;». 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα