Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Εθελοντικοί καθαρισμοί

Καθαρισμό του κόμβου που οδηγεί στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 4 το απόγευμα, οι εθελοντές του Δήμου Χανίων και τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων καθώς και όποιοι εθελοντές ή ομάδες επιθυμούν να συμμετάσχουν. Στο μεταξύ, εθελοντικό καθαρισμό σε χώρους στάθμευσης επί της εθνικής οδού, από τον Αγιο Ραφαήλ έως τον κόμβο της Σούδας, θα πραγματοποιήσουν αύριο, από τις 9.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Αποκορώνου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία Χανίων.
Το πρόβλημα με τα σκουπίδια κατά μήκος της εθνικής οδού και τους χώρους στάθμευσης, που υπάρχουν παραπλεύρως, είναι ιδιαίτερα έντονο, όπως έχουν αναδείξει κατ’ επανάληψη με ρεπορτάζ τους τα «Χ.Ν.». Παράλληλα, οι δεκάδες σκουπιδότοποι, που έχουν σχηματιστεί στην εθνική οδό, γίνονται συχνά αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από ντόπιους και επισκέπτες του νησιού.
Ο προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσος Κουρουπάκης, ανέφερε ότι η αυριανή εθελοντική δράση έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπάρχει από μέρους της Πολιτείας καθώς, όπως υποστήριξε, η Πολιτεία «δεν προλαβαίνει και δεν είναι δυνατόν να μπορεί να παρέμβει και να επέμβει παντού». 
«Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που διοργανώνουμε, χωρίς να είμαστε και εμείς υποχρεωμένοι, εθελοντικά -και το επισημαίνω αυτό το πράγμα- ως προς τον καθαρισμό, το κόψιμο των κλαδιών που δεν προλαβαίνει και δεν είναι δυνατόν να μπορεί η Πολιτεία να παρέμβει και να επέμβει παντού, κάνουμε, για μια ακόμα φορά, την προσπάθειά μας», ανέφερε ο κ. Κουρουπάκης και πρόσθεσε ότι σε αυτή την πρωτοβουλία αρωγός του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα είναι η Ελληνική Αστυνομία και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αποκορώνου. 
Η παρέμβαση, όπως σημείωσε ο κ. Κουρουπάκης, θα επικεντρωθεί αύριο στα δύο μεγάλα πάρκινγκ που υπάρχουν ανάμεσα στον κόμβο της Σούδας και στον Αγιο Ραφαήλ, παρά το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί άλλα δέκα σημεία που έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε… σκουπιδότοπους. 
«Εχουμε επισημάνει γύρω στις 12 περιοχές. Καταλαβαίνετε, όμως, ότι με κόσμο 40 και 50 άτομα -που θα πρέπει να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους κάθε φορά σε αυτές τις προσπάθειες- είναι αδύνατον να καθαριστούν σε μια μέρα περισσότερο από 2 – 3 τέτοια σημεία.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό αύριο το πρωί, από τις 9 π.μ. έως τις 12.30 το μεσημέρι, θα κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια και κίνηση για να προσφέρουμε και εμείς στην κοινωνία κάτι καλύτερο».
Ερωτηθείς ο κ. Κουρουπάκης για τις ενέργειες της Περιφέρειας, η οποία είναι αρμόδια ως προς το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο μάλιστα είχε σχολιαστεί από πολλούς περιφερειακούς συμβούλους στη συνεδρίαση που είχε γίνει στο Κολυμπάρι στα Χανιά, ανέφερε ότι το κονδύλι που υπάρχει δεν επαρκεί, ενώ υπογράμμισε τον διαχρονικό χαρακτήρα του προβλήματος.
«Είναι χρόνιο πρόβλημα και μην κρυβόμαστε. Δεν είναι ένα πρόβλημα που έχει προκύψει το 2011. Είναι ένα πρόβλημα δεκαετιών θα έλεγα που δυστυχώς σιγά – σιγά διαιωνίζεται και φτάσαμε στο σημερινό σημείο. Εχω πει και άλλες φορές ότι η σημερινή τσάντα αύριο είναι ένα καρότσι και σε μια εβδομάδα μια ολόκληρη καρότσα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουπάκης.    


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα