Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

7ο Διεθνές Συνέδριο Υποβρύχιας Ακουστικής

Αφιερωμένο στον Γιάννη Παπαδάκη, πρώην Διευθυντή του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ, το 7ο Διεθνές Συνέδριο Υποβρύχιας Ακουστικής που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα από 25 έως 30 Ιουνίου 2023 και περιελάμβανε έκθεση εξοπλισμού και εφαρμογών που σχετίζονται με υποβρύχιες ακουστικές έρευνες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «το συνέδριο και η έκθεση διοργανώνονται ανά διετία από το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΥΜ-ΙΤΕ) σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας, με πρωτοβουλία του αείμνηστου Καθηγητή Γιάννη Παπαδάκη, πρώτου Διευθυντή του ΙΥΜ-ΙΤΕ, και Διακεκριμένου Μέλους του ΙΤΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2022. Ο Γιάννης Παπαδάκης υπήρξε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου από την πρώτη του διοργάνωση το 2005.
Το φετινό συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του. Σε ειδική συνεδρίαση που διοργανώθηκε προς τιμήν του, την οποία παρακολούθησε το σύνολο των συμμετεχόντων, παρουσιάστηκαν η ζωή και τα επιτεύγματά του μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν κοντά του κατά τη διάρκεια της ζωής και της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.
Το συνέδριο αυτό συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σπουδαιότερα συνέδρια που διοργανώνονται διεθνώς σε θεματική περιοχή της ακουστικής και το παρακολουθούν ερευνητές από τις πλέον ενεργές ομάδες που ασχολούνται με εφαρμογές του υποβρύχιου ήχου. Το UACE2023 παρακολούθησαν 247 επιστήμονες από 25 χώρες του κόσμου και παρουσιάστηκαν 194 διαλέξεις, μεταξύ των οποίων 13 από μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι συναγωνίστηκαν για το Βραβείο καλύτερης εργασίας μεταπτυχιακού φοιτητή.
Το UACE2023 διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Office of Naval Research-Global, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας. Το επόμενο συνέδριο προγραμματίζεται να οργανωθεί τον Ιούνιο του 2025».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα