Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση για τις Α.Ο.Ζ.

Εκδήλωση με θέμα: «Θερμές Ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο – Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες» διοργανώνει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και ομιλητής θα είναι ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.).       
Με αφορμή την εκδήλωση η Επιτροπή Ειρήνης σχολιάζει σε μήνυμά της την κατάσταση που επικρατεί στα Χανιά με τη ΝΑΤΟϊκή Βάση, κατακρίνοντας το γεγονός ότι στη διαμαρτυρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις πτήσεις μαχητικών «δεν αναφέρεται καθόλου σαν θέμα ότι τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα από τη Βάση, τα οποία απογειώνονται ένα κάθε τρία λεπτά, χρησιμοποιούνται για τον βομβαρδισμό πόλεων με άμαχο πληθυσμό, εξυπηρετούν του ιμπεριαλιστικούς σκοπούς για μοίρασμα εκ νέου των αγορών, των δρόμων πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχουν τεράστιες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής, λόγω των ισχυρών χημικών που χρησιμοποιούν».
Η ανακοίνωση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι εκρηκτικές και διαμορφώνουν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, με τεράστιες συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων. Μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, που δίνει τη σκυτάλη στη μοιρασιά της λείας, δυναμώνουν οι απειλές της Τουρκίας ενάντια στην Κύπρο, οξύνονται οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στο Ισραήλ, ενισχύεται η επιθετικότητα του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, στον Λίβανο και στην Αίγυπτο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, που αποσκοπεί και σε επίθεση στο Ιράν, με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα. Οι εξελίξεις αυτές σχετίζονται με τις γενικότερες αναδιατάξεις στην περιοχή που συνδέονται και με το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για τη « Νέα Μέση Ανατολή», με τις αλλαγές που γίνονται στη βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή μετά την ανατροπή των αντιλαϊκών κυβερνήσεων στην Αίγυπτο και στην Τυνησία, με την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, ώστε να αντιστοιχηθεί στις σημερινές ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Αυτή η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται από τη θέση περί ´αραβικής άνοιξης´, που αναπαράγουν αστικές κι οπορτουνιστικές δυνάμεις».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα