Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Οχι στην απαξίωση της κοινωνικής φροντίδας

Για διασυρμό των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας «Βοήθεια στο σπίτι» και «ΚΗΦΗ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Κοινωνική Φροντίδα Ευπαθών Ομάδων (ΣΕΚΦΕΟ) Κρήτης.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το μέλλον των δομών είναι δυσοίωνο καθώς «οι κυβερνήσεις τα χρόνια αυτά, παρά τις δεσμεύσεις τους στην Ε.Ε. για συνέχιση των δομών με ίδιους πόρους, τις απαξίωναν αλλάζοντάς τους ονόματα και εντάσσοντάς τις σε διάφορες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις ή σε χρηματοδοτήσεις από εθνικούς πόρους, πάντα όμως ως προγράμματα με ημερομηνία λήξεως».
Ο Σύλλογος τονίζει ότι «πάρα την ένταξη των ΚΗΦΗ στο ΕΣΠΑ από πέρυσι, οι εργαζόμενοι είναι οκτώ μήνες απλήρωτοι, ενώ η πρώτη δόση θα εκταμιευθεί γύρω στον Δεκέμβρη. Τα ´Βοήθεια στο σπίτι´ μόλις τώρα λαμβάνουν τα χρήματα των τελευταίων μηνών του 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011. Το β’ εξάμηνο του 2011, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Απασχόλησης, δεν είναι καθόλου σίγουρο πώς και πότε θα πληρωθεί, ενώ λήγει στις 31/12/2011 και τα συναρμόδια Υπουργεία (Απασχόλησης, Εσωτερικών και Οικονομικών) δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τον τρόπο συνέχισής του, αν και θεωρείται από τις πλέον πετυχημένες δομές παροχής υπηρεσιών».
Οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει ο «διασυρμός τόσο των εργαζομένων όσο και των εξυπηρετουμένων», καλούν «τους Δήμους και αρμόδια όργανα τους (Τ.Ε.Δ.Κ., Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.) να πάρουν θέση» και προτείνουν «τη θεσμοθέτηση των δομών και την ένταξη τους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. με σταθερή χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και στελέχωση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού σε αυτές».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες