Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Παρέμβαση για το Ιστορικό Αρχείο

Την παραχώρηση του κτηρίου των βοηθητικών εγκαταστάσεων και του αύλειου χώρου του συγκροτήματος της Δικαστικής Φυλακής Χανίων, μετά τη μεταφορά της τελευταίας στις νέες εγκαταστάσεις, στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης.
Στην επιστολή του προς την Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Βουλγαράκης επισημαίνει την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Αρχείο, εξαιτίας της έλλειψης χώρων καθώς και το γεγονός ότι η παραχώρηση των φυλακών θα απαλλάξει το Δημόσιο από το αρκετά υψηλό κόστος του μισθώματος του βοηθητικού κτηρίου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης καθώς ζητείται η παραχώρηση δημοσίου κτηρίου σε Υπηρεσία επίσης του Δημοσίου.
«Απευθύνουμε και πάλι έκκληση να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι απαιτούμενες ενέργειες για την παραχώρηση του προαναφερθέντος κτηρίου, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση του οξύτατου και κατεπείγοντος προβλήματος της στέγασης του αναντικατάστατου και πολύτιμου υλικού που αφορά στην Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου μας και τη διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη, στο διηνεκές, των αστείρευτων πηγών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», καταλήγει η επιστολή του κ. Βουλγαράκη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες