Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Τραβούν χειρόφρενο τα ταξί

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα και έως την Τετάρτη στις 5 τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες ταξί και στα Χανιά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η απεργία να παραταθεί επ’ αόριστον.
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί συγκαλούν έκτακτη Γενική Συνέλευση, ενώ μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ταξί από τα Χανιά αναμένεται να αναχωρήσει απόψε για Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις του κλάδου που θα πραγματοποιηθούν αύριο στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, οι ιδιοκτήτες ταξί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορα σημεία στην Αθήνα, τα οποία θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή, ώστε να διατηρηθεί και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης, ανέφερε ότι στα Χανιά, σήμερα και αύριο, θα υπάρξει περιφρούρηση της απεργίας και θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ δρομολόγια θα εκτελεί κανονικά το «λευκό» ταξί.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι αυτοκινητιστές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος και δηλώνουν ανυποχώρητοι στον αγώνα τους έως ότου αλλάξουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.    
«Κόκκινες γραμμές» αποτελούν, μεταξύ άλλων, το πληθυσμιακό κριτήριο, αλλά και η μεταβίβαση των αδειών που ο υπουργός Μεταφορών κ. Ραγκούσης προωθεί μέσω του σχεδίου νόμου την κατάργησή τους.  
Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί κάνουν λόγο για «ταφόπλακα» και «αφανισμό», δηλώνοντας αποφασισμένοι να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες