Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάστιγα ο καρκίνος

Αύξηση των καρκινωμάτων και των λοιμώξεων, που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας στους ασθενείς, παρατηρείται στις Παθολογικές Κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, όπως επεσήμανε η διευθύντρια της Β? Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Χ., κα Χαρά Μυλωνάκη, στο περιθώριο της συνάντησης παθολογικών περιστατικών, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Νοσοκομείο Χανίων.
Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι Παθολογικές Κλινικές του ΠΑΓΝΗ, του Νοσοκομείου Ρεθύμνης και η Β? Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.
«Υπάρχει μεγάλη αύξηση στα καρκινώματα. Ο καρκίνος έχει αυξηθεί φοβερά και ειδικότερα ο καρκίνος του πνεύμονα, του πεπτικού συστήματος και του μαστού. Οι θεραπείες αυτών των περιστατικών όγκων επιφέρουν πολλές λοιμώξεις και παρενέργειες, τα οποία νοσηλεύουμε στις Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου», τόνισε η κα Μυλωνάκη, η οποία απέδωσε αυτή την αύξηση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, στο κάπνισμα, στην κακή διατροφή, αλλά και στην κληρονομικότητα. «Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αυτή. Εχει αυξηθεί η συχνότητα και η επίπτωση του καρκίνου», υπογράμμισε.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως επεσήμανε η διευθύντρια της Β? Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, συζητήθηκαν ιδιαίτερα περιστατικά διαταραχών της πήξεως του αίματος και ρευματολογικά νοσήματα από το ΠΑΓΝΗ, περιστατικά αυτοάνοσης ηπατίτιδας από την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, όπως επίσης και δύσκολα περιστατικά του αναπνευστικού συστήματος.
Σύμφωνα με την κα Μυλωνάκη, τα πιο συνήθη νοσήματα που παρατηρούνται στις Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Χανίων είναι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, του ουροποιητικού, του ήπατος, της κοιλιάς κ.ά.
Επίσης, η ίδια επεσήμανε ότι: «Οσον αφορά τις θεραπείες με ρευματοπάθειες, οι οποίες θεραπείες σήμερα είναι πιο επιθετικές, έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές παρενέργειες και τα περιστατικά αυτά νοσηλεύονται στις Παθολογικές Κλινικές».
Σχετικά με ορισμένα ιδιαίτερα περιστατικά αυτοάνοσης ηπατίτιδας που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση από τη Β? Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, η κα Μυλωνάκη ανέφερε: «Δεν συναντιώνται πολύ συχνά, όμως, είναι κεραυνοβόλες ηπατίτιδες και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο».
«Το φάσμα της Παθολογίας είναι τεράστιο και κάθε φορά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η συνεργασία του Παθολογικού Τομέα. Είναι σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια τέτοιων συναντήσεων -που είναι υψηλού επιπέδου- η συζήτηση δεν αρκείται μόνο στην παρουσίαση και παρακολούθηση παθολογικών περιστατικών, αλλά στη συμμετοχή όλων όσων παρευρίσκονται στη διάγνωση. Διότι καλά τα εργαστήρια και οι αξονικές, οι μαγνητικές εξετάσεις, η τεχνολογία μας έχει βοηθήσει πολύ αλλά πριν φτάσουμε εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε τη διαγνωστική σκέψη του γιατρού», τόνισε η κα Μυλωνάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα