Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

77 χρόνια από το Ολοκαύτωμα

Εκδηλώσεις Μνήμης της 77ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Καντάνου θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή έως την Κυριακή στην Κάντανο.
Την Παρασκευή το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων δημαρχείου Καντάνου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη μαθητών στην έκθεση Φωτογραφικού Αρχείου Κουτουλάκη του Δήμου Μαλεβιζίου και Σκίτσου Μιχάλη Κουντούρη. Θα ακολουθήσει ξενάγηση και ομιλία στους μαθητές από τον σκιτσογράφο Μιχ. Κουντούρη και ομιλία από τον ιστορικό, διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Γιάννη Σκαλιδάκη.
Στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο: “ Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς” και στις 20.30 συζήτηση με τους Μιχ. Κουντούρη, Γιάννη Σκαλιδάκη, Γιώργο Τζωράκη και Ματθαίο Φρατζεσκάκη. Θα ακολουθήσουν τραγούδια από την χορωδία της Ι.Μ Κισάμου και Σελίνου.
Το Σάββατο  στις 19.30 θα γίνουν βραβεύσεις μαθητών που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό και επίσημη παρουσίαση του φωτογραφικού αρχείου Κουτουλάκη του Δήμου Μαλεβιζίου από τον αρχαιολόγο, επιμελητή της έκθεσης Γιώργο Τζωράκη και τον Δρ Ιστορίας Μανώλη Δρακάκη. Θα ακολουθήσει στις 21.30 συναυλία με τον Ψαραντώνη.
Την Κυριακή στις 12.10 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καντάνου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Ιστορικό Νίκη Παπαηλιάκη και θα ακολουθήσει Ριζίτικο τραγούδι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Καντανία”. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο 5ος αγώνας δρόμου “Μάχης Φαραγγιού Καντάνου” με έναρξη για τα παιδιά στις 16.20 και για τους ενήλικες στις 18.00.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα