Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μετεξεταστέος…

Η υπουργός Παιδείας κα Αννα Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί, τόνισε ότι η αλλαγή στα Πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι
«είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να γίνει θέμα συναίνεσης -που όλοι ξέρουμε πόσο ανάγκη την έχουμε- και όχι θέμα σύγκρουσης. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ με όλες μου τις δυνάμεις» διαβεβαίωσε. Επεκτείνοντας τον προβληματισμό της πάνω στο περιεχόμενο των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν με την μεγίστη συναίνεση από τους αρχηγούς της Ευρωζώνης, πρόσθεσε. «Νομίζω ότι είναι πια σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι το εργαστήρι νέων ευρωπαϊκών διεργασιών» (…)
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εθνικοί ηγέτες καλούνται να αποδείξουν ότι το κοινό νόμισμα θα σταθεί σε μια κοινή πολιτική. Σ´ αυτή την κοινή προσπάθεια η Ελλάδα έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα». Α…! Μη το λέτε κυρία υπουργέ και να με συμπαθάτε για την ένστασή μου. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμη τα ρηξικέλευθα μέτρα του κ. Σαμαρά, όπως τα έχει παραθέσει στις Ζαππειάδες του και προξενεί ερωτηματικά γιατί κανείς από τους ομοϊδεάτες του πρωθυπουργούς της Ευρωζώνης, δεν έχει αναφερθεί σ’ αυτά. Ούτε κι ο ίδιος τελευταία, ως και να τον άφησαν μετεξεταστέο…!
Επεκτείνοντας τα λόγια της κας Διαμαντοπούλου, θα λέγαμε ότι και οι εθνικοί ηγέτες κι όχι μόνο οι Ευρωπαίοι, καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν (και πρέπει) να συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας κοινής πολιτικής για την οποία ο κ. Σαμαράς, παρά τις εκκλήσεις Παπανδρέου στάθηκε απολύτως αρνητικός.
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα