Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

THΣ HMEΡΑΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ Π. ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ

Memorandum, memorandum, αποφάσισαν οι συγκλητικοί των Βρυξελλών, δείχνοντας με τον αντίχειρα προς τα κάτω. Που σημαίνει ότι όλος ο ευρωπαϊκός νότος, οι απείθαρχοι και “διεφθαρμένοι“ λαοί, θα κλειστούν στο Κολοσσαίο για τιμωρία.
Θα αντιμετωπίσουν τα λιοντάρια των αγορών κι όποιος γλυτώσει θα κερδίσει ´χωραφάκι γόνιμο και συσσίτιο μόνιμο´. Memorandum, memorandum, ξεφωνίζουν κι οι πραιτοριανοί επικεφαλής των σκλάβων νοτίων. Να γλυτώσουν ό,τι μπορούν από το κληρονομικό τους δικαίωμα να κυβερνούν και να απομυζούν. Οι τελάληδες με τα χωνιά, οι λογής – λογής γελωτοποιοί, οι φοβισμένοι υπηρέτες, οι κρατικοδίαιτοι γραφιάδες, οι ζωγράφοι της Αυλής, ψιθυρίζουν σε κάθε αφτί: memorandum, memorandum!
O tempora, o mores! Τώρα που οι Σπάρτακοι έχουν εκλείψει, άνοιξε ο δρόμος της δουλείας. Η νέα Ρώμη, χτίζεται με τόκους, επιτόκια και τοξικά ομόλογα.
Ave τραπεζίτη, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!
Καραβάνια αλυσοδεμένων οφειλετών, ξεκινούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Δεν έχουν δικαίωμα να σταματήσουν, να καθίσουν να ξεκουραστούν.
Τους μαστιγώνουν αμέσως οι εκατόνταρχοι brokers. Σφυριά ακούγονται από παντού να χτυπούν δυνατά σε αμόνια.
Δουλεύουν πυρετωδώς, να κατασκευάσουν νέες αλυσίδες, γιατί οι σκλάβοι είναι πολλοί και δεν τους προλαβαίνουν.
Αυτά συμβαίνουν στη Ρωμαϊκή Ευρώπη το έτος 2011 μ.Χ.
Κανείς, όμως, δεν προσέχει τον ουρανό που ολοένα και χαμηλώνει. Σημάδι ότι σε κάποιο χωριό μαζεύονται Γαλάτες και είναι αποφασισμένοι να πιούν όλο το μαγικό φίλτρο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα