Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νέα εποχή στον Α.Ο. Χανιά

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Φίλων του ΑΟΧ την οποία αποτελούν ο Παντελής Ευθυμάκης κ.α. έκανε χθες γνωστό ότι αποφάσισε να αναλάβει τις τύχες του σωματείου για να το οδηγήσει σε μία νέα εποχή.
Ετσι έδωσε τέλος στην αγωνία των φιλάθλων αλλά και των ποδοσφαιριστών και ήδη έπιασε δουλειά. Μέσα στο Σαββατοκύριακο και το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, θα έχουν γίνει και οι συναντήσεις με τους περισσότερους παίκτες τόσο για να μπορέσουν να πάρουν τα οφειλούμενα όσο και να έρθουν σε νέα συμφωνία με όσους τουλάχιστον θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν και τη νέα περίοδο. Για τον λόγο αυτό άμεση προτεραιότητα είναι να υπάρξει συμφωνία με τον προπονητή που άλλωστε θα είναι και αυτός που θα αποφασίσει για το ρόστερ και τις μεταγραφές. Εδώ πάντα το όνομα του Νίκου Νεντίδη συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, δεν είναι όμως το μοναδικό. Πάντως το νεαρό της ηλικίας και το να έχει φιλοδοξίες είναι βασικό χαρακτηριστικό που θέλουν οι παράγοντες. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι οι ίδιοι παράγοντες να στηρίξουν πραγματικά την όποια επιλογή τους στον πάγκο να του δώσουν πίστωση χρόνου στον τεχνικό να προσφέρει έργο. Δυστυχώς σε όλο τον κόσμο η συγκεκριμένη θέση είναι επισφαλής και ειδικά στα Χανιά πολύ συχνά ακόμα περισσότερο αφού διάφοροι “καλοθελητές” θα έβρισκαν με το καλημέρα τρωτά και αδυναμίες ακόμα και τον Γκουαρντιόλα να έβλεπαν.
Επίσης ίσως και την άλλη εβδομάδα να έχουμε μία επίσημη ανακοίνωση- παρουσίαση των ανθρώπων που αποτελούν την κίνηση στην οποία δίνουν το στίγμα τους αναφέροντας χαρακτηριστικά: “όλοι είμαστε απλοί στρατιώτες συντεταγμένοι κάτω από τη σημαία της μεγάλης αγάπης όλων των Χανιωτών που λέγεται ΑΟ Χανιά”. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η δεινή θέση στην οποία είχε περιέλθει τους τελευταίους μήνες ο Αθλητικός Όμιλος Χανιά  δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν από εκείνους που αγαπούν αυτή την ομάδα.
Για εμάς  δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό οποιοδήποτε σενάριο που θα είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου διάλυση του ΑΟΧ κάτι το οποίο θα συνέβαινε για δεύτερη φορά τα τελευταία 15 χρόνια.
Ορμώμενοι από την αγάπη μας για την πρώτη και μεγαλύτερη ομάδα όλων των Χανιωτών και οπλισμένοι με όρεξη και πάθος για δουλειά , έχοντας ως μοναδικό στόχο να κάνουμε τον  ΑΟΧ πρωταγωνιστή αποφασίσαμε να συστρατευθούμε για την επιτυχία αυτού του στόχου.
Στην εναρκτήρια πορεία αυτής της κίνησης  τα δεδομένα άλλαξαν πολλές φορές.
Σε αυτή την προσπάθεια  όλοι είμαστε απλοί στρατιώτες συντεταγμένοι κάτω από τη σημαία της μεγάλης αγάπης όλων των Χανιωτών που λέγεται ΑΟ Χανιά.
Μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα πρέπει οι μέτοχοι εκείνοι που χάρισαν  τις μετοχές τους να έχουν ολοκληρώσει την παραχώρηση τους  υπογράφοντας και παραδίδοντας στην ΠΑΕ τα παραχωρητήρια. Οι μετοχές θα διατεθούν στα μέλη του ΑΟΧ (η διαδικασία εγγραφής είναι ήδη σε εξέλιξη) στο 1/3 της αξίας τους, έτσι ώστε να μεγαλώσει όσο γίνεται περισσότερο η λαϊκή βάση του συλλόγου. Αυτό που πιστεύουμε  είναι ότι μετά από δύο χρόνια η αξία αυτών των μετοχών θα είναι πολύ υψηλότερη από την τρέχουσα.
Σήμερα μετά από μια επίπονη προσπάθεια και αφού ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος  εμείς οι απλοί φίλοι του ΑΟΧ αποφασίσαμε να αναλάβουμε  τις τύχες της ομάδας οδηγώντας την στην νέα εποχή.
Στηριζόμενοι πρώτα στην αποδοχή του  απλού Χανιώτη φίλαθλου-αφού η ομάδα ανήκει  στο Χανιώτικο λαό και μόνο-αλλά και στην πίστη για την υλοποίηση του κοινού μας οράματος όπως αυτό περιγράφεται στις δεσμεύσεις που πήραμε μέσω του προγράμματος ανάπτυξης και διαχείρισης που ήδη έχει δημοσιευθεί, ξεκινάμε από σήμερα κιόλας  τον αγώνα για την σωτηρία και πρόοδο του ΑΟΧανιά.
Πιστεύουμε ότι στην  προσπάθεια αυτή θα έχουμε αρωγούς όλες τις τοπικές αρχές αθλητικές και πολιτικές καθώς και κάθε υπηρεσιακό παράγοντα .
Η πόρτα της κίνησής μας είναι ανοικτή για όλους όσους βάζουν τον ΑΟΧ πάνω από τα ιδιοτελή τους  συμφέροντα και αισθάνονται μέλη αυτής της τεράστιες οικογένειας.
Όλοι μαζί για τον ΑΟΧ
Αγαπάμε τα Χανιά μας  – Στηρίζουμε την ομάδα μας”
Κίνηση φίλων ΑΟΧ

ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΚΑΒΑΚΑ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Από τον Πλατανιά τώρα έλεγαν ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν επαφές για τον διάδοχο του Καβακά. Οσον αφορά τα ονόματα που άρχισαν να κυκλοφορούν στα διάφορα ραδιόφωνα και site: Σπανός, Κουρμπανάς, Δημητρίου, Τζαναβάρας, Τασιόπουλος ακόμα και Τσίρκοβιτς (!) δήλωναν άγνοια όπως για κάποιους ποδοσφαιριστές που εμφανίζονται στο μεταγραφικό στόχαστρο τους. Ενώ πρόσθεσαν ότι περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις πλαστές φολολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες από την ΕΠΟ για να ορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Πέρα από τα παραπάνω νομίζουμε ότι ίσως και το Σαββατοκύριακο να έχουμε τις πρώτες επαφές με προπονητές -αν δεν έχουν γίνει ήδη- αφού ο Πλατανιάς έδωσε δείγματα αρκετά οργανωμένου σωματείου που θέλει να ξεκινήσει όσον γρηγορότερα γίνεται τον προγραμματισμό για να εκμεταλλευτεί την αβεβαιότητα που υπάρχει στις περισσότερες από τις ομάδες της κατηγορίας. Οσο για τα χαρακτηριστικά του νέου τεχνικού λογικά θα είναι νέος και φιλόδοξος όπως ο Καβακάς εκτός και αν η εξέλιξη που υπήρξε τους κάνει να αλλάξουν ρότα. Διότι οι φιλοδοξίες του Μακεδόνα τεχνικού τον έκανα να προτιμήσει ομάδα ανώτερης κατηγορίας έστω και ως βοηθός.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ
Κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση του ΑΠΣ Ασπίδα ο πρόεδρος της ομάδας Εμ. Τσιμπλάκης υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος και παράγοντας της ομάδας ενώ εξέδωσε και την παρακάτω σχετική ανακοίνωση:
“Τους λόγους της παραίτησής μου μετά από 11 χρόνια προσφοράς στην Ασπίδα δεν θα ήθελα να τους αναφέρω.
Θέλω διά του Τύπου να ευχαριστήσω για την συνεργασία που είχα όλα αυτά τα χρόνια με τους ποδοσφαιριστές της ομάδος, τους ανθρώπους που συνεργάστηκα στο Δ.Σ. την ΕΠΣ Χανίων, τον ΣΔΠΧ. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον μέχρι πριν δύο χρόνια διοικητή Ν.Κ. κ. Φαινέκο για την στήριξη που παρείχε στην ομάδα και την συμβολή του στην ανακατασκευή του γηπέδου Ν.Κ. Θα είμαι κοντά στο νέο Δ.Σ. της ομάδας για ότι μου ζητηθεί από τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Ιουνίου.
Εύχομαι στην ομάδα ότι καλύτερο στο νέο Δ.Σ. καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες” καταλήγει.

Η εκδήλωση της Δόξας Παχιανών
Με την ευκαιρία της λήξης της αγωνιστικής περιόδου αρκετές ομάδες δίνουν αγώνες με τους Παλαιμάχους τους και συνήθως τα συνδιάζουν με ανάλογη ψησταριά ή μπουφέ. Την Τετάρτη στη Μοναχή Ελιά ήταν η σειρά της Δόξας Παχιανών με τους παλαίμαχους του συλλόγου να επικρατεί με 3-2 στα πέναλτι (2-2 ο κανονικός αγώνας)
Για τους νικητές έπαιξαν οι εικονιζόμενοι από αριστερά (όρθιοι): Φαντριδάκης Κ., Κουλιεράκης Μ., Τσεπέτης Γ., Σγουρομάλλης Ν., Σαριδάκης Γ., Σουβλάκης Ν., Μανιουδάκης Ν., Προεστάκης Στ., Σκουμπάκης Μ., Κοκολαντωνάκης Μ., Νευραδάκης Π., (καθιστοί): Φυντριλάκης Ι., Θεμελής Ν., Πρωτοπαπαδάκης Χρ., Τωμαδάκης Γ., Ανωμεριανάκης Κ., Μανετάκης Δ., Μαυρεδάκης Π. αλλά και οι: Σγουρομάλλης Α., Κερδέλας, Ματιγάκης, Παπαδομανωλάκης, Γαλάνης Μ., Μπολιεράκης, Μαυρεδάκης Α., Καπάκης Γ. και Λαβράνος Ν.
Πάντως το γεγονός ότι όλα τα τέρματα σημειώθηκαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα  (55´ Κουλιεράκης, 61´ πεν. Νευραδάκης – 50´ Ποντικάκης, 59´ Σκανδαλάκης) σε συνδιασμό με το ότι εκτελέστηκαν 17 πέναλτι και μπήκαν μονάχα 5 γκολ κίνησε σύμφωνα με πληροφορίες το… ενδιαφέρον της UEFA και ίσως βρεθεί στον επόμενο φάκελο με τα ύποπτα παιχνίδια που θα στείλουν στην ΕΠΟ!
Να προσθέσουμε επίσης ότι ο φροντιστής της ομάδας Αυρήλιος (Γαβρίλης) Τσεπέτης επιμελήθηκε σε μεγάλο βαθμό την καλύτερη οργάνωση φιλικού, ψησταριάς και τα κατάφερε περίφημα.

Φάουλ από Καβακά!
Οπως αποκάλυψε ο Τίμος Καβακάς η πρόταση της Λάρισας δεν του έγινε τις προηγούμενες μέρες αλλά εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Παρόλα αυτά επέλεξε στη συνέχεια να συμφωνήσει με τον Πλατανιά ανανεώνοντας την συνεργασία τους. Επειτα έφυγε για ολιγοήμερες διακοπές και αφού το ξανασκέφτηκε τελικά είπε να ακυρώσει την συμφωνία με τους χανιώτες και να συμφωνήσει στην ΑΕΛ. Συγγνώμη αλλά αυτό είναι φάουλ από την πλευρά του Μακεδόνα προπονητή που θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον Πλατανιά από την αρχή και όχι να τον κάνει να τρέχει τελευταία στιγμή να βρει λύση σε ένα θέμα που νόμιζε ότι δεν υφίσταται!
Γ.Δρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα