Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

Σημαντική ημέρα η προχθεσινή για τον ΑΓΟΡ (Ρέθυμνο Aegean), αφού η ρεθεμνιώτικη ομάδα πανηγύρισε την επιστροφή της -μετά από 3 χρόνια- στα… σαλόνια της Α1 μπάσκετ ανδρών. Μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της Α2 Εθνικής, ο ΑΓΟΡ ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Πανερυθραϊκό με 68-66, όμως ή ήττα αυτή ήταν… γλυκιά, αφού την ίδια ώρα ανάλογο αποτέλεσμα έφερναν και οι άλλοι διεκδικητές της ανόδου, δηλαδή οι Ίκαροι Σερρών και το Λαύριο.
Πλέον, το παιχνίδι της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής (Σάββατο 11 Ιουνίου) στο Ρέθυμνο, όπου ο ΑΓΟΡ θα έχει αντίπαλο την ΑΕΚ Άργους, αποκτά χαρακτήρα φιέστας για την ομάδα του Στέργιου Κουφού (αφού ακόμη και με ήττα θα διατηρηθεί στη 2η θέση), που τη νέα σεζόν θα παίζει -όπως και ο πρωταθλητής ΚΑΟΔ- στην Α1 Εθνική ανδρών.      

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΕΚΑΣΚ
Το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ στη συνεδρίαση του στις 1  Ιουνίου  2011, αποφάσισε τη σύγκληση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, στις 2  Ιουλίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Ένωσης.
Η Γενική Συνέλευση θα γίνει στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ (οδός Σπύρου Μουστακλή, κλειστό γυμναστήριο Λίντο), με θέματα: Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Συνέλευσης – διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της διοίκησης – παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης που παρέλαβε το νέο ΔΣ από το απερχόμενο – έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής – έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού από 10.11.2010 έως 30.6.2011 και απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη – παραγραφή αποζημίωσης μετακινήσεων σωματείων από το 2003 μέχρι 30/6/2011, λόγω της οικονομικής συγκυρίας – ενημέρωση και συζήτηση για  τη διεξαγωγή των  πρωταθλημάτων 2011-12, τον  οικονομικό προγραμματισμό,  τον τρόπο και τους  όρους  αυτών.
Αν δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 3 Ιουλίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ., στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα.
Εφόσον κάποιο σωματείο επιθυμεί να αλλάξει τους νόμιμους εκπροσώπους του, μπορεί να το πράξει εγγράφως 5 ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, δηλαδή μέχρι τις 26 Ιουνίου 2011.
Σε περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν έχει ορίσει εκπροσώπους, έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί στη Γενική Συνέλευση από τον πρόεδρο ή το γενικό γραμματέα αυτού, παριστάμενους αυτοπροσώπως, αποδεικνύοντας την ιδιότητά τους αυτή με επίσημα έγγραφα (επίσημο αντίγραφο πρακτικού εκλογής, και συγκροτήσεως του Δ.Σ. σε σώμα).  Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να θέσουν θέματα προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση, αρκεί να τα γνωστοποιήσουν εγγράφως προς το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ, τουλάχιστον 25 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της, δηλαδή μέχρι τις 6 Ιουνίου 2011.
* Στο site Kritikobasket.gr αναφέρεται ότι “… μια πάγια πρόταση-εισήγηση των μελών της ΕΚΑΣΚ, καθώς και προπονητών, παραγόντων του αθλήματος, προωθεί σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες η Ένωση. Αφορά το παγκρήτιο πρωτάθλημα ανδρών, στην προκήρυξη του οποίου για το  2011-12 προωθεί τροπολογία σύμφωνα με την οποία μια ομάδα θα μπορεί να έχει στο ρόστερ της όσους αθλητές θέλει που να έχουν γεννηθεί το 1980 και πριν, όμως στην 12άδα ενός αγώνα δεν θα μπορεί να δηλώνει περισσότερους από δύο. Αν τα πράγματα είναι έτσι και επειδή μπαίνουμε σε λίγο στην περίοδο των μεταγραφών, καλό θα είναι να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα.
Όλα πάντως θα ξεκαθαριστούν οριστικά όταν σταλεί από την ΕΟΚ η Γενική Προκήρυξη των πρωταθλημάτων και προχωρήσει στην συνέχεια και η ΕΚΑΣΚ στην σύνταξη και δημοσιοποίηση της δικής της”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα